2018. aastal tuli Lehis Euroopa meistriks, järgmise aasta talvel aga teatas, et on otsustanud lõpetada pika koostöö Helen Nelis-Naukasega ning jätkab treenimist kahekordse maailmameistri Nikolai Novosjolovi käe all, vahendab ERR. "Kindlasti oli keeruline, ma ei saa öelda, et see oli lihtne," tunnistas Lehis.

Kas ilma treenerivahetuseta neid olümpiamedaleid poleks? "Ma ei saa seda öelda, me keegi ei tea, mis oleks kui," vastas Lehis. "Aga ma tundsin enda sees, et mul on seda vaja ja sellepärast ma selle otsuse tegin. Ma ei kahetse. Ja need kaks ümmargust medalit näitavad, et ma ei eksinud."

Küsimusele, kas Nelis-Naukas talle medalite puhul õnne on soovinud, vastas Lehis: "Ei ole." Seejärel aga tunnistas ta, et ei soovinud ka ise endisele treenerile 60 aasta juubeli puhul õnne.

Lehise sõnul muutus treenerivahetusega kogu tema pereelu, kuna Haapsalust koliti Tallinna.

Nelis-Naukas jagas olümpiamängude ajal oma emotsioone Delfiga. Ta oli kunagise õpilase üle äärmiselt uhke, aga tal oli hinges ka natuke mõru maik. 16 aastat on pikk aeg ja noorele õpilasele sai pühendatud treeneri sõnul väga palju aega ka isiklikust elust, sest treeneri tööd ei saa teha nii, et sa ei armasta oma õpilasi.

"Ma olen õnnelik, et ta medali sai, aga kurb, et ma seal ise ei saanud olla," märkis ta pärast Lehise individuaalset pronksi.