"Läksin autos istuva sõbra juurde. Surusin näo vastu klaasi ja tegin lolli näo. Ta lasi akna alla. Ei olnudki tema. Tüüp küsis: kas sa oled Ricky Gervais? Ütlesin: vabandust, arvasin, et oled keegi teine. Ja jooksin minema," kirjutas Gervais Twitteris.

Komöödiasarja "Kontor" 20. aastapäeval rääkis Ricky Gervais, et naljad, mis seal sarjas tehti, enam tänapäeval läbi ei läheks ning sari võetaks praegu eetrist maha. Kõik, mis tollal oli lubatud, saaks tänapäeval tühistatud.

Seda usub ka Ricky Gervais, kes näeb, et poliitiline korrektsus neelaks saate. Gervais on juba pikalt mõelnud, et peagi tuleb keegi, kes leiab saatest mingi nüansi ja püüab seda tühistada. Gervais ise sellepärast ei muretse, sest tema on juba küllalt sellega raha teeninud.

Samas jääb Dr Simon Weaver sarja loojaga eriarvamusele. Kõikide seksistlike ja rassistlike naljadega, mida David Brent tegi, jäi tema ise sarjas naerualuseks. Ja see on põhjus, miks tühistamiskultuur "Kontorile" nii pea järele ei tule.

"Kontor" nimetati 2015. aastal viimase 20 aasta Suurbritannia parimaks komöödiaks. See võitis kaks kuldgloobust, mitmeid BAFTAsid ning terve hulga muid auhindu.

Seda on näidatud enam kui 80 riigis, mitmes neis on ka loodud oma versioonid, nagu USA ja Iisrael. Kõige populaarsem nendest oligi USA versioon, mis Steve Carell mängis Pennsylvanias asuva paberifirma filiaali bossi Michael Scotti. Ühes episoodis astus külalisesinejana üles ka Ricky Gervaisi David Brent.