Raadio 2 hoolitseb jätkuvalt selle eest, et avardada kuulajate muusikamaailma ja tutvustada Eesti ja välismaiste artistide kõige värskemat loomingut. Sügiskavasse on lisandunud mitu uut saadet, mis avavad kohalike kuulsuste muusikamaitset ja kodumaiste bändide saamislugusid. Veel enne, kui R2 lõplikult sügisesse sukeldub, meenutab suve soojust NOËPi viimane DJ-set raadiomaja katuselt sel pühapäeval kell 18, koos raadioeetriga näitab taas videopilti ERR Menu portaal.

Reedeti kell 13 viib Mikk Kerner saates “Resonants” kuulaja rännakule ajas tagasi - paika, kus kõik alguse sai. Teejuhiks Mikk Kerner ja saatekülalisteks Eesti rockmuusika säravaimad tähed. Esimeses saates võetis koos Jaagup Kreemiga tükkideks Terminaatori kirev ajalugu.

Pühapäeviti kell 14 kutsub Kaisa Potisepp saatesse “Suur plaat ja väike plaat” kaks külalist, et uurida, kuidas mõjutavad vanemad enda laste muusikamaitset ja vastupidi? Stuudios on ühe pere tuntud suur plaat ja väike plaat. Esimeses saates oli külas kirjanik Andrus Kivirähk ja tema tütar Liisa Kivirähk.

Üle nädala neljapäeviti kell 21 võtab saade “Lärmikroonikad” koos Henri Mälliga ette teekonna läbi punkrockist võrsunud lärmaka undergroundi.

Värskendust on saanud ka laupäevane “Naistesaun”, kus sel sügisel on Kristel Aaslaiu kõrval saatejuhiks Eleryn Tiit. Iga nädal kell 10 lahatakse saates teemasid, millest paljud ei julge avalikult rääkida ja mõni isegi ei julgeks kuulata.

R2 eetrisse on naasnud ka kõik senised legendid – hommikutele lisavad taas poole seitsmest vunki Bert Järvet, Margus Kamlat ja Robin Juhkental, teisipäeva õhtutes võtavad päevakajalised teemad kokku Mart Juur ja Andrus Kivirähk, reedeti hindab värskeid helisid “Muusikanõukogu” ja laupäeviti paneb muusikateadmised proovile “Meloturniir”. R2 päevane programm avardab maailma poliitikast teaduseni - esmaspäevast neljapäevani on R2 Päeva programmis Tallinna Ülikooli professor Kristjan Pordi tehnoloogiakommentaar “Portaal” ning teadussaade “Puust ja Punaseks” Sandra Saare ja Arko Oleski juhtimisel, teisipäeval ja neljapäeval Lääne-Euroopa kirjutava pressi ülevaade “Värske Euroopa” Ahto Lobjaka eestvedamisel

Läbi sügise hoiab R2 silma peal kõigel olulisel, mis muusikamaailmas toimub, olgu selleks siis Tallinn Music Week või Eesti Laul. Juba käivad ettevalmistused ka Aastahiti hääletuseks, mis kulmineerub aasta viimastel päevadel võitjate välja kuulutamisega.

Põhiprogrammi kõrval on R2 arendanud välja ka jutuvaba muusikakanalite keskuse r2extra.ee. 24/7 avatud veebikeskkond pakub kuulajale valikut tuhandete palade seast ja kuulamist jagub igale maitsele. R2 Extra lehel on hetkel kuulamiseks neli jutuvaba muusikalisti – kodumaine räpp ja hiphopp, edetabeleid vallutanud pophitid, Eesti artistid läbi aegade ja alternatiivsed poplood.