"Ta ei lahkunud Monacost vihaselt! Ta ei lahkunud, sest ta oli minu või kellegi teise peale vihane," selgitab Albert oma nägemust sellest, miks Charlene selle aasta alguses Monacost Aafrikasse reisis ning pole siiani oma mehe kodumaale naasnud.

Printsi sõnul oli printsessil kindel plaan minna Lõuna-Aafrika Vabariiki selleks, et näha, kuidas tema heategevusfondil seal läheb. Kuna Charlene kasvas seal üles, siis oli printsessil plaan külastada ka oma venda ning teisi sugulasi ja tuttavaid. "See visiit pidi kestma ainult nädala või kõige rohkem kümme päeva," meenutab Albert, kuid raiub, et Charlene on seal siiani ainult seetõttu, et naise tervis halvenes ning tal avastati hingamisteede infektsioon.

Avalikult on printsess välja öelnud, et arstid lubavad tal lennata alles oktoobri teises pooles. Albert on kindel, et siis naaseb ta oma abikaasa ja nende pere juurde. "Ta ei läinud eksiili. See on ainult meditsiinilise põhjuse tõttu, mida tuleb ravida," ütleb prints.

Albert tunnistab, et ta oleks pidanud varem tema abielu kohta ringlevatele kuulujuttudele reageerima, kuid prints väidab, et tal on terve suvi olnud käed tööd täis kaksikute Jacques'i ja Gabriella kasvatamisega.

"Ma arvasin, et need kuulujutud lähevad lihtsalt ära. Tead, kui sa proovid kõigele vastata, mis kuskil avalikustatakse, siis sa raiskad oma aega," arvab Albert. Tema sõnul on nad Charlene'iga lihtne sihtmärk, kuna nende elu ja informatsioon on avalikkusele saadaval.