Harding avaldas märtsis laulu "Wear It Like A Crown", millega koguda raha Manchesteris asuva Christie haigla jaoks, kirjutas BBC. Kuigi Harding on lahkunud, siis kogub laul raha edasi.

Sellega soovitakse rahastada vähiraviuuringuid naiste seas vanuses 30-39, kelle perekonna ajaloos ei ole varem vähki olnud. Harding oli 39, kui ta suri, aasta hiljem, kui ta diagnoosi sai.

Lisaks sellele avas Christe lisaraha saamiseks ka rahva seas rahakogumiskampaania.

Laulja ema Marie andis tütre surmast teada Instagramis, nimetades teda ilusaks tütreks, kes säras nagu täht. Laulja ise nimetas Christie haigla arste, õdesid ja hooldajaid tõelisteks ingliteks ja tänas neid raske töö eest.

Sarah ütles juunis: "Christe teeb kõik endast oleneva, et luu vähivaba maailm, aga uuringute rahastamine on ainus viis see saavutada."

Uuringu viib läbi Dr Sacha Howell, kes ka lauljannat ennast ravis. Tema töö fookuseks on vaadata riskifaktoreid kolmekümnendates naiste puhul, kelle pere ajaloos ei ole rinnavähki olnud.

"Loodetavasti aitavad nende faktorite uurimine leida naiste puhul, kes ei lange riskigruppi, parema lõpptulemuse," ütles eestkõneleja.

Christie ei ole avaldanud, kui palju Harding aitas neil raha koguda ja mis on vähiuuringu jaoks kogutav lõppsumma.