Näitleja suri kolmapäeval enda Florida osariigis Aventuras asuvas kodus loomulikku surma, kinnitas The Hollywood Reporterile tema poeg Harry Metrano.

Neljapäeval mälestas poeg oma isa Instagramis, jagades seal suurt galeriid üheskoos tehtud piltidest. "Eile kaotasin ma oma parima sõbra, oma mentori, oma isa. Ta oli ja jääb kõige vägevamaks meheks, keda tean. Ma ei ole kunagi kohanud kedagi teist, kes oleks pidanud üle elama nii palju kui tema," kirjutas Harry.

"Ta võitles ja võitis aastate jooksul nii palju, et ma pidasin teda purustamatuks, aga fakt on see, et me ei ela igavesti, aga inimese hing võib sinu sees elada lõpmatuseni."

Metrano jätkas: "Isa, jääd alatiseks osaks minust ja ma jätkan koos sinu pärandiga elamist. Kui keegi mõtles välja tsitaadi "legendid ei sure iialgi", siis ma olen üpris kindel, et nad rääkisid sinust. Armastan ja igatsen sind väga. Ühel päeval kohtume taas. Puhka paradiisis. Oled nüüd minu kaitseingel."

Art Metrano näitlejakarjäär kestis ligi kolm kümnendit, kui ta tegi enda debüüdi 1961. aasta põnevikus "Rocket Attack U.S.A.". Aga tema suur läbimurre tuli 1970. aastal, kui ta esines koomikuna jutusaates "The Tonight Show Starring Johnny Carson".

Tema kõige meeldejäävam roll on aga 1985. aasta filmist "Police Academy 2: Their First Assignment", kus ta mängis palju kannatavat politseikapten Ernie Mauserit. Ta naasis sinna rolli aasta hiljem.

Tema näitlejakarjäär aga sai põntsu, kui ta 1989. aastal kukkus katust parandades redelilt ja murdis oma kaela. Hiljem muutis ta selle kogemuse ühemeheshowks "Metrano's Accidental Comedy", mida esitas ratastoolis ja karkutel.