Räppar murdis kahe mehe lõualuud 9. septembril 2018 pärast seda, kui tema sõber oli talle öelnud, et kolm meest tungisid tema aeda sisse, kirjutas BBC.

Manchesteris sündinud räppar, kelle pärisnimi on Aaron Davies, sõnas, et ta tundis hirmu oma tollase tüdruksõbra ja ema turvalisuse pärast. Räppari kodus juures kakluseks ei läinud, küll aga informeeris üks tema sõber, et nägi sissemurdijaid hiljem Ramsbottom linnas, kuhu Davies kohale sõitis.

Sinna jõudes nägi Davies, kuidas tema sõber on kahe mehega sõnavahetuses ning olukord ei olnud turvaline. Davies hüppas autost välja, tormas meeste juurde, lõi refleksist ühele vastu lõugu ja siis ka teisele, kui viimane, rusikas püsti, tema poole tormas.

Prokuratuur aga vaidles, et räppar ei käitunud enesekaitseks, vaid hoopis kättemaksuks, kuna oli mehi ekslikult sissetungijateks pidanud.

Vandekohtul võttis vähem kui neli tundi, et Aaron Davies tõsistes kehavigastuste tekitamises õigeks mõista.

Mis juhtus?

Manchesteri kuninglikus kohtus rääkis teismeline tüdruk eelmine nädal, et tema ja tema sõbrad, kes on kõik räppari fännid, otsustasid Daviese kodu külastada. Teismeline poiss kiikas üle elektriaia, hõikas räppari nime ja pani siis jooksu.

Prokuröri Maria Brannani sõnul kihutas auto teismelistest kiiresti mööda ning ka nende suunas, kui nad minema jooksid.

Intsident hirmutas teismelist tüdrukut niivõrd, et ta helistas oma vanematele, kes olid verivorsti viskamise meistrivõistlustel.

Brannani sõnul helistas noormees oma isale, kelle meelest tema poega ähvardati ja ta ei soovinud lasta asjadel lihtsalt nii lõppeda. Isa muutus iga hetkega üha tujukamaks ja agressiivsemaks, kui nad Daviese maja poole siirdusid ning hakkasid seda kividega loopima, enne kui isa end läbi aia räppari kodu territooriumile tungis. Tüdruku isa järgnes esimesele mehele, püüdes teda veenda lahkuma.

Aaron Davies istus väljas enda autos, aga tema pere, kes ka politsei kutsus, läksid teda hoiatama.

Kogu vägivaldne punt otsustas lahkuda ning olid parasjagu Nuttall Halli teel, kui Aaron Daviese naaber neile lähenes, haaras tüdruku isal käest kinni ning küsis, millega ta tegelenud on. Natuke pärast seda jõudis sündmuskohale ka räppar ise.

Aaron Davies kõndis otsejoones ühe grupiliikme poole, lõi talle vastu lõugu ja mees kukkus pikali. Siis pöördus räppar tüdruku isa poole ja pani ka talle vastu lõugu. Davies äsas siis maas lebanud mehele jalaga kuklasse, kui temast mööda kõndis.

Davies ütles hiljem, et sai kõne enda naabrilt, kes talle ütles, et tema koju on sisse tungitud. Davies uskus, et tema naabril on vastasseis sissemurdjatega.

Brannan ütles vandekohtule, et räppari sõnul käitus üks meestest temaga agressiivselt ja kasutas tema suunas rassilist sõimu. Prokuratuur tahab tõestada, et Aaron Davies ei käitunud enesekaitseks, vaid kättemaksuks.