"Sofia on uskumatult hea džässlaulja. Ta on väga tugev laulja ja saab aru, mis on džäss," kiidab Pauls. "Lisaks ta oskab ennast laval väga hästi hoida. Minu arvates läks meie esinemine väga hästi, kõik oli väga kaunis."

Paulsi sõnul on Sofia tõeline seltskonna hing, kes võlub inimesi esimestest sekunditest peale. "Ta sulandus väga hästi meie meeskonda. Ülimeeldiv inimene ja pole ka üldse kapriisne nagu mõni laulja," naerab Pauls.

Raimonds Pauls ja Sofia Rubina-Hunter.

Sofia mäletab oma esmakohtumist heliloojaga, kui ta oli kuusteist. "Pauls tuli koos Laima Vaikulega esinema Muhu džässfestivalile. Mina väikese tüdrukuna ei teadnud palju Paulsi lugusid peale "Miljon helepunast roosi"," meenutab laulja. Kui ta hakkas Paulsi lugusid esitama, ütles helilooja talle: "Lähme harjutame kõigepealt!"

"Läksime lava taha, kus oli klaver, istusime seal ja õppisime koos maestroga tema lugusid. See oli muhe," meenutab Sofia. "Siis mul oli tunne, et me kindlasti veel näeme ja musitseerime koos, kui olen lauljana küpsem. Ja nüüd see moment tekkiski – kakskümmend aastat hiljem!"

Kas Pauls tuleb kontsertidega ka Eestisse? "Tallinnasse ma enam ei tule, ma ei sõida enam kuhugi. Mitte kuhugi välismaale," ohkab helilooja. "Mind kutsutakse tihti Moskvasse, kuid ma ei käi ka seal. Olen juba kõrges eas, seal on teistsugused muusikalised programmid, mis ei haaku minu nägemusega. Esinen hea meelega oma kodumaal, mulle sellest piisab."

Raimonds Pauls ja Sofia Rubina-Hunter laval.
Jaga
Kommentaarid