Svetlana Loboda, kes sündis 18. oktoobril 1982 Kiievis ei ole niisama artist. Tema elu on käinud läbi tulest, veest ja vasktorudest.

Lobada oli juba sündides loodud laulma. Sünni hetkel teadis tema ema kohe, et tütar läheb vanaema Ljudmila Loboda jälgedes. Nimelt oli Loboda vanaema Kiievi ooperiteatri solist, kuid valis armastuse lava asemel. Samuti oli ka vanaema see, kes innustas Svetlanat jätkama õpinguid muusikavaldkonnas.

Peale grupist "ВИА Гра" lahkumist lõid Svetlana ja tema juhataja Aleksandr Širkov firma S&A Music Group, mis omas laulude esitamise ja muid õigusi. Kuu aja pärast ilmus ka esimene laul nimega "Черно-белая зима" ning aasta peale seda ilmus ka teine laul "Я забуду тебя". Antud koosseisud pälvisid ka ülemaailmset tähelepanu ning võitsid Portugali parimate välismaiste klippide auhinna. Esimene album ilmus 2005. aastal ja kandis nime "Ты не забудешь".

Ta esindas 2009. aasta Eurovisiooni lauluvõistlusel Ukrainat lauluga "Be My Valentine". Finaalkontserdil sai ta 76 punktiga 12. koha.