"Õige valik"

2003. aastal TV3 eetris olnud saate ühes episoodis osales kolm noort, kas kaks meest ja naine või vastupidi. Kaaslast otsiv noor käis mõlema kandidaadiga kohtingul, kus võistlejad võimalikult head muljet jätta üritasid. Saate lõpus valis peategelane meelepärasema ning teine pidi saatest lahkuma. Kui vallalised ei soovinud paarina jätkata, liitus saatega kolmas ja mäng jätkus.

TERRAARIUM

"Kaunitar ja geenius"

2006. aastal TV3 telesaade "Kaunitar ja geenius" oli omapärane eelkõige seetõttu, et paari pandi väga kauni välimusega naisterahvas, kes oli esmapilgul täielik vastand oma kõrgelt vaid haridust hindavale kaaslasele.

Telesaatest jäi vaatajetele ereda mälestusena meelde Vladimir, kes tunnistas 2006. aastal Õhtulehele, et televisiooni pääsemine oli tema kauaaegne unistus, mistõttu ei olnud saatest välja langemine nii suur löök. "Ma olin hästi rahulik – ei mõelnud, et lähen ja võidan. Näitasin ennast – mida ma oskan ja mida ma õppinud olen."

KAUNITAR JA GEENIUS

"Vabad ja vallatud"

2005. aastal TV3 eetrisse läinud ja Teet Margna loodud kohtingusaate "Vabad ja vallatud" saatejuht oli Veikko Täär. Paaritusmäng "Vabad ja vallatud" jätkas suhteliselt sama joont, mis oli omane varasemale ETV saatele "Reisile sinuga".

teleshow Vabad ja vallatud auhinnareis

"Maamees otsib naist"

2007. aastal Kanal 2 telesaatesse registreerisid end linnast väljas elavad maamehed, kes oma koju perenaist otsisid. Televisioonis näidatud tutvustuste põhjal paluti huvilistel osalejale kirjutada, kelle seast härra meelepärasemad endaga saatesse valis. Naine läks mõneks ajaks mehe juurde maale elama, kus osaleja tema oskusi ja sobivust proovile pani. Suve lõpus valis maamees välja lemmiku.
Saatest jäi kõlama mitmeid veidi piinlikkust ja nalja pakkunud hetki, mis rahva suus siiani levivad. Ka naljaklippides osalevaid tegelasi tuntakse senini tänaval ära.

MAAMEES OTSIB NAIST, LÕPUPIDU, KANAL2, VILLA NÕVA

"Unistuste prints/printsess"

Paljude näitsikute unistuseks on nägus miljonär. Aastatel 2009 ja 2010 andis TV3 tüdrukutele oma unistuseks ka võimaluse. Andres Peets asetas lihaletti välismaa poissmeeste Roberto ja Dimi südamed, mille nimel tüdrukud üksteisega võistlema hakkasid ning mehi moosima asusid. Sarja tulemusena aga keegi paraku armastust ei leidnud. Värvikamate printsessidena jäid rahvale meelde Lauri Pedaja endine pruut hüüdnimega seksi-Maris ja eelneva reality-show kogemusega Tõehetke-Lilit.

"Peremees otsib perenaist"

Kanal 2 2011. aasta telesaade oli üles ehitatud samamoodi nagu "Maamees otsib naist", kuid seekord polnud tegu maatöid tegevate meestega. Tingimus oli vaid, et neil on aiaga kodu, mille eest naisega koos hoolitseda soovivad. Saates osalesid näiteks IT-spetsialist, turismitalunik ning ettevõtja.

PEREMEES OTSIB PERENAIST

"Randevuu"

Tutvumissaates "Randevuu" läks eetrisse 2012. aastal TV3s. Armastatud näitlejanna Ülle Lichtfeldt, selgeltnägija Anastasia Perevozchikova (Nastja) ja kogenud suhtenõustaja Ilona Gassmann aitasid kasulike juhiste abil osalejatel "õigeid" otsuseid langetada. Kaaslane valiti kolme kandidaadi seast.

RANDEVUU

"Anna otsib meest"

Tegu oli 2014. aastal TV3s olnud suhtesaatega, kuhu olid oodatud vaid need mehed, kes on huvitatud mitmes tõsielusaates osalenud ning ka näitlemisega kätt proovinud Anna Jankelevitšist. Kohtingu ja kaaslase otsing toimus Egiptuse kuuma päikese all.

Kuigi saatesse oli tulnud osalema ka Anna kunagine tuttav, kes polnud kaunitari senini mõtteist saanud, siis saatest lahkus peaosaline siiski vallalisena. Armastuse leidis hoopis Anna sõber Kristiina, kes kandidaadi Andreiga kuumad kired salaja üles küttis.

"Armastust otsides"

2015. aastal Kanal 2 eetris olnud telesaade meenutab sisult varem eetris olnud "Maamees otsib naist" ning "Peremees otsib perenaist" telesaateid. Seekord olid peategelaseks nii mehed kui naised, kes meeldivate huvilistega terve suve veetsid ning teineteist tundma õppisid.

Armastust otsides

"Rannamaja"

Kuus vallalist noort kolivad rannamaja ühise katuse alla vaid ühe eesmärgiga – luua armusuhteid ja leida endale unistuse kaaslane. Juhul kui peaks selguma, et seltskonnas sobivat paarilist ei leidu, on võimalus omale kallim leida rannamaja noorte korraldatud vallaliste peolt.

Lisaks kuuele noorele on rannamajas veel keegi, kelle käes on kogu võim tahvel. Salapärane nutiseade juhib kõike, mis rannamajas toimub: kes kellega kohtingule läheb, kes kelle tagant koristab ja kes majast lahkub.

Rannamaja osalised

"Abielus esimesest silmapilgust"

2005. aastal TV3 eetris olnud telesaates valiti saatesse kandideerijate seast välja kolm naist ja kolm meest, kes ekspertide hinnangul omavahel ideaalselt kokku sobiks. Osalejad nägid neile määratud kaaslast alles altaril, kus preester nad kohe ka meheks ja naiseks kuulutas. Koos käidi nii mesinädalatel kui ka hakati uut kodu looma. Peale ettenähtud aja möödumist pidi paar avalikustama, kas soovib kokku jääda või siiski lahku minna.

Saates osales kolm naist Helen, Liisa ja Liisi, kellele eksperdid valisid kaaslasteks Siimu, Kristjani ja Juhani. Kolmest paarist kõige rohkem tülisid tekkis Helenil ja Siimul, kõige paremini sobisid Liisi ja Kristjan. Skandaalsena jäi kõlama vahetus, mille osalised salaja läbi viisid. Helen ja Liisa avastasid, et sobiksid üksteise kaaslastega palju paremini kokku, mistõttu proovisid naised ka meestevahetust.

"Prooviabielu"

TV3 2017. aasta saates osales kaks naisterahvast, kellele valiti kolm huvilist. Naised elasid võistlejatega sama katuse all ning pidid selle ajaga meest võimalikult palju tundma õppima, et saate lõpus oma lemmik välja valida.
Prooviabielu saate peategelastena osalesid juba TV3 vaatajatele tuttavad Liisa ja Helen, kes ka "Abielus esimesest silmapilgust" saates rohkelt tähelepanu tõmbasid. Naised elasid järgemööda koos kolme mehega, kellest kõige edukam oli vaid Heleni ja Kalvi-Kalle suhe. Kalvi-Kalle ja Heleni julged jutud ning ootamatu käitumine tekitas meedias tugeva järelkaja, mis seaduste rikkumise tõttu noormehe isegi kohtusse saatis. Kuigi praeguseks on Heleni ja Kalvi-Kalle suhe valusa lõpu leidnud, siis jääb neid ühendama ühine laps.

"Prooviabielu" Helen ja Kalvi-Kalle