Filmi tegevus leiab aset Kreekas, kus Beckett (John David Washington) oma tüdruksõbra Aprililga (Alicia Vikander) romantilist puhkust veedab. Õnnetul kombel aga satuvad nad võõral maal traagilisse autoavariisse, millest toibudes avastab Beckett end mõistatuslikult kohalikku poliitilisse vandenõusse mässituna. Olles olukorras, kus ei saa usaldada mitte kedagi, isegi kohalikku politseid, peab Beckett oma elu eest võideldes leidma tee Ateenasse, et seal Ameerika saatkonna abiga tuua selgust temaga toimuvasse segadusse.

Kreeka maapiirkondade kauni looduse rüppest pealinna suunas pagev Beckett aga seab üsna mõtlematult ja isekalt ohtu teda teekonnal abistavate tavakodanike elusid, pannes sellega vaataja talle kaasa elamise asemel hoopis tema südametunnistuse puhtuse üle mõtisklema.

Lisaks mõnevõrra ebasümpaatsele kangelasele mõjub antiklimaatiliselt ka asjaolu, et filmi lõpuni jäävad lahtiseks käsitletava korruptsiooni ja vandenõu sügavus ning tegelik ulatus. Selgeks saab vaid konkreetne vahejuhtum, mille tõttu Beckett asjasse kisti ja fakt, et ka Ameerika saatkonnas ei ole kõik ainult head poisid. Negatiivne kangelane ja mitte detailidele keskenduv lugu on muidugi igati omane just Lõuna-Euroopa filmidele, kuid “Becketti” puhul on selgelt tahetud jääda seeditavaks ka Hollywoodi publiku jaoks ning nende kahe stiili kokkusobitamine ei ole tegijatel kõige paremini välja tulnud.

Eelmise sajandi teise poole Hollywoodi tähtnäitlejate seas sai üsna populaarseks oma kaubamärgi huvitavamaks tegemise eesmärgil vändata karjääri jooksul mõni film ka Euroopa tipprežissööride käe all. Need kõrvalepõiked olid kahtlemata staaride tavapärasest repertuaarist eksperimentaalsemad.

Kokkuvõttes tundubki “Beckett” olevat lihtsalt John David Washingtoni samalaadne katsetus. Kui aga näiteks Jack Nicholsoni “Professione: reporter” valmis Michelangelo Antonioni ja Marlon Brando “Ultimo tango a Parigi” Bernardo Bertolucciga koostöös, siis puudub Washingtoni partneril Ferdinando Cito Filomarinol meisterlavastaja maine. Tema ainsaks sarnasuseks eelnimetatud seltskonnaga on tema sugulusside samuti Itaalia filmilegendide hulka kuuluva Luchino Viscontiga.