Kroonika pöördus mitme Eesti avaliku elu tegelase poole ja uuris, kuidas eilne katkestus nende õhtut mõjutas ja kas see segas ka nende koostöid.

ADA-MARIE NELKE

"Avastasin, et Instagram on maas alles õhtul. Ja Facebooki kohta ei teadnud üldse. Facebook niikuinii väljasurnud. Terve päev oli tegemist ja ükski koostöö tegemata ei jäänud," sõnas sisulooja.

ŽENJA FOKIN

"Täitsa tunne nagu maailmalõpp oleks saabunud. Tegin telefonile neli restarti. Ja siis ma ei saanud aru, et lehti ma sain lugeda, gmaili ma sain sisse, aga Instagram ei toiminud," ütles Ženja naerdes. "Helistasin ka Tele2 klienditeenindusse, aga õnneks nad olid peale kella 19 kinni. Mul oli selle üle heameel, muidu oleksin selle tõttu täbarasse olukorda jäänud."

Rääkides koostöödest, siis sellega läks ka hästi. "Instagrami kohustuste ja koostöödega on see hea asi, et isegi, kui sa annad kuradile oma näpu, siis ära müü talle oma hinge. Ehk jääb nädala piiresse mingi aeg koostööde ja postituste jaoks. Kui see on liiga kellaajaline ja kuupäevakeskne, siis tekib halb kasvuhooneefekt ehk kaob ära loovus. Ja seda ma ei taha."

"Eilne katkestus oli väga hea, sest see oli nagu reklaamipaus, mis kandis ja andis meile tõdeda, et peale sotsiaalmeedia ja Instagrami on ka päriselu olemas. Mul oli kõik väga hästi. Väga tore oli olla."

MADLI VILSAR

"Minul ei olnud koostöö planeeritud, aga tean mitmeid, kellel jäi sellepärast tegemata ja päeval postitatud koostöö ei saavutanud tulemusi. Mina läksin lihtsalt trenni, ka võtsin aega endale, teen ise ka üsna tihti SoMe vabu õhtuid endale," avaldas endine Miss Estonia.

"Aga kuna WhatsApp ja Messenger ka maas olid ehk siis ka lihtsalt suhtlusapid, siis oli veider efekt, kus avastasin, et nii harjunud sellistel platvormidel inimestega suhtlema. Alguses arvasin et lihtsalt minu interneti viga ja osanud arvatagi, et selline asi. Läksin enne magama kui see korda sai," lisas Madli.

KETHI UIBOMÄGI

"Mina olin sotsiaalmeedia katkestuse ajal TV3 majas valmistumas otse eetriks. Mind see absoluutselt ei seganud, pigem meeldis, et saime koheselt saatesse värske uudisena selle sisse tuua," rääkis "Seitsmeste" saatejuht.

"Valin väga hoolikalt enda koostöö partnereid, mistõttu teen pigem vähe koostöid, ainult nende ettevõtetega, kelle toodetesse ma usun ja mida ise igapäevaselt tarbin. Hetkel mul midagi olulist tegemata ei jäänud."

"Pigem isegi meeldis, et sai õhtusel ajal vaikselt endamisi olla, ega kippunud telefonis sotsiaalmeedias kellegagi liigselt suhtlema.
Peakski proovima elada rohkem ilma Messengeri ja Instagramita, see on väga hea vaheldus ja tervislik ka."

SEIDI VOOGRE

"Ma enam ei ole väga tegev sotsiaalmeedias ja mul ei jäänud midagi tegemata sellepärast. Isegi igav ei hakanud. Tegelesin muude asjadega, mis kodus vajasid toimetamist."

HELEN ADAMSON

"Pidin mõned postitused tegema, aga mis sa teed," ütles Helen Adamson, kelle plaanid said katkestuse pärast natuke rikutud. "Olin terve pika päeva koolis ja õhtul käisin jooksmas. Sain oma telefoni kõrvale panna ja teadsin, et seal ei ole midagi teha. Sunniviisiline Instagrami paus on vahepeal päris tore," lisas ta.

Helen ütles, et kuna tema jaoks on Instagrami ikkagi töövahend, siis ta on paika pannud kindlad ajad, mil ta postitusi teeb. "Teistel võis olla väga raske ja ärevus võis sisse tulla, sest internetirakendust ei töötanud, aga mul seda ärevust ei tekkinud. Olen teadlikult enda Instagrami kasutamist piiranud. Kõik koostööd, mis oli vaja eile teha, tegin täna ära."