Venice TV Awards on Veneetsia Filmifestivali järel toimuv telefilmide ja –sarjade võistlus, mida peetakse üheks Euroopa prestiižsemaks. Ükski Eesti (ega ka Baltimaade) teleprojekt ei ole varem nominatsioonini jõudnud. Rahvusvahelisse žüriisse kuulus ka Toomas Luhats, kes aga oma riigi toodangu eest häält anda ei saanud.

Sander pronksmedali üle ei kurvasta. "Kui vaatan, kes võitsid, siis ma häbi ei tunne," ütleb ta. "See on niivõrd karm võistlus, et isegi sellised kultussarjad nagu "Peaky Blinders", "Patrick Melrose" ja "Catherine the Great" on pidanud jagama teist ja kolmandat kohta," ütleb Sander. Võitjaks on tunnistatud aga näiteks sarjad "Chernobyl" ja "Uus Paavst".

Sel aastal sai esikoha sai BBC poolt toodetud ja juba ka BAFTA (Briti Filmi- ja Teleakadeemia Auhind) võitnud "Anthony”. Teise koha sai telekanal ARTE toodetud "Claire Andrieux".
Kui selleaastase võidufilmi "Anthony" eelarvet netist ei leia, siis “Claire Andrieux” eelarvena on märgitud 1 miljon Eurot.

Sanderi arust on see, et kahele Euroopa võimsamale telekanalile lisandub TV3 oma ligi viiskümmend korda väiksema eelarvega tehtud filmiga, küll ühte avatud šampanjat väärt. "Olgu seegi siis 50 korda odavam Sovetskoje," muigab ta.

"Kennedy Intsident" esilinastus kevadel USAs, Santa Fe Filmifestivalil, kus võitis peapreemia. Sellest alates on film võitnud auhindu mitmetelt festivalidelt. Parima näitlejanna tiitliga on tunnustatud on ka Lisette Pomerantsi (Monika) ja Britt Kõrsmaad (Claudette). Alates 5.novembrist jõuab film ka Artise kinodesse; talvel aga USA kinolevisse.