Mõned päeva tagasi märkas tähelepanelik tallinlane, et sotsiaaldemoktaatide linnapeakandidaat Raimond Kaljulaidi valimisbuss pargib ülbelt Narva maanteel Foorumi keskuse ees.

Teel, mis on mõeldud jalakäijatele ja jalgratturitele, oli bussi pärast liikumine mõnevõrra häiritud. Olukorra teeb irooniliseks sotside reklaamlause valimiste ajal. Sotsid nõuavad, et neile tehakse erinevates omavalitsustes teiste liikmete arvelt ruumi, aga ise ei suuda mõista, et ka jalakäijatele on vaja kõnniteel ruumi jätta. Ja seda ei peaks eraldi kellelgi ütlema.

Foto Kaljulaidi valimisbussist jõudis Instagrami lehele mitte_tallinn, mis kajastab oma lehel pealinnas probleemseid kohti ja olukordi. Nad lisasid pildi juurde sotside tunnuslause ja kirjutas ka "Jumala pärast ..."

Mõne aja pärast jõudis pilt ka Raimond Kaljulaidi endani, kes olukorra eest vabandas. "Sain mitte_tallinn Instagrami konto vahendusel teada, et meie kampaania buss on parkinud kõnniteel. See on lubamatu ja vale. Vabandan, et selline asi juhtus," kirjutas Kaljulaid Twitterisse.

On teada, et umbes samas kohas pargivad ka mitmed kaubaautod, kes teenindavad Foorumi keskuses pindu üürivaid ärisid. Nad rikuvad samuti seadust, kui parkimise ajal lülitavad ohutuled sisse, aga nad ei paista ehk nii palju silma, kui linnapeaks saada sooviva kandidaadi sõiduk.

Liiklusseaduse § 241 punkt üks kohaselt on sõiduki parkimise eest selleks keelatud kohas või liikluskorraldusvahendiga ettenähtud parkimiskorda või -viisi rikkudes rahatrahv kuni kümme trahviühikut.

Kui parkimine ohustaks teisi liiklejaid, siis oleks rahatrahv 50 trahviühikut.