Grupp lubas peagi avaldada uued kuupäevad Glasgows ja Londonis ärajäänud kontsertide kohta, kirjutas BBC. Nad ei öelnud, kellel bändis on koroonaviirus.

Tuur The Last Domino? algas septembris pärast seda, kui see sai pandeemia tõttu ligi aasta edasi lükatud. Nüüd tuleb sarnastel põhjustel taas seda teha.

"Tegu on bändi jaoks eriti halva sündmuste arenguga ja neile valmistab see tohutut pettumust," öeldi bändi avalduses. "Nad ei tahaks neid samme teha, aga publiku ja tuurimeeskonna tervis on prioriteet number üks. Nad ootavad teid taas, kui nad tagasi tulevad."

70-aastase Phil Collinsi jaoks ei olegi see ehk kõige halvem uudis, sest pidevalt halveneva tervise tõttu esineb ta istudes, ei mängi trumme ning üldse on kogu energia teine. Collins kannatab pärast seljaoperatsiooni pidevate valude käes, mis paneb küsima, miks üldse sellises konditsioonis tuurile minna.

Collins ütles eelmisel kuul BBC-le, et ta suudab vaevu trummipulki käes hoida ja tuuril asendab teda tema 20-aastane poeg Nicholas.

Duoga liitus tuuril, mis on bändi esimene pärast 2007. aastat, klahvpillimängija Tony Banks ja kitarrist Mike Rutherford, kes on mõlemad Genesisi asutajaliikmed.

Genesisil oli 1980. ja 1990. aastatel UKs kuus number üks albumit, millel kõlasid hitid nagu "Land of Confusion", "Invisible Touch" ja "I Can't Dance".