EKRE juht Martin Helme (45) elab oma abikaasa Eeva (44) ja viie lapsega Tallinna hinnatud rohepiirkonnas 1980ndate keskel ehitatud kortermajas, abikaasadele kahasse kuuluvas viietoalises korteris, kus on pinda 93 ruutmeetrit. Sellel lasub kaks hüpoteeki, kokku summas 91 037 eurot.

Helmede korter. Foto: Rauno Volmar

Helmed kolisid korterisse ligi kaheksa aasta eest, kui Eeva oli neljanda lapse ootel. Sinnamaani olid nad ära mahtunud Mustamäe kolmetoalisse korterisse. Uus, läbi kahe korruse ulatuv kodu võis esialgu tunduda hiigelsuur, ent ka selles, viietoalises korteris läks Helmetel peagi kitsaks. Neli aastat tagasi, kui sündis pere pesamuna, tütar, ehitati üks tuba avatud köögi arvelt juurde. Remondi tegid Helmed ise ja see venis algselt plaanitust hulga pikemaks, kuna tuli koroonakriis ja toona rahandusministri ametis olnud Martin Helme vastutus aina kasvas.

Martin Helmele kuuluv maja Pärnu maakonnas. Foto: Erakogu

Martin Helmele kuulub ka maamaja Pärnu maakonnas. Majapidamine kannab nii rahvuslikku nime, kui üldse olla saab – Rukkilille. Eesti rahvuslill on teatavasti kujutatud ka EKRE logol. Martin Helmele kuulub veel 3,36 hektarit maad maja ümbruses. Ükski hüpoteek, seega ka laen kinnistut ei koorma.