Metro kajastab, et prints William pole oma onu fänn, vastupidi. Üks allikas viitas, et perekond sulges Andrew jaoks ukse lõplikult. Williami hinnangul on Andrew tänamatu. Lisaks näeb ta teda ohuna kogu kuningakojale.

Ka prints Charlesi hoiak on sarnane. "Charles armastab oma venda, aga on väga mures, mis mõju oleks Andrew naasmisel kogu monarhia eneseväärikusele," viitas üks allikas.

Andrew tõmbus kuningakoja tegemistest tagasi, kui tuli avalikuks tema seos kurikuulsa pedofiili Jeffrey Epsteiniga.

Kroonika on varasemalt kajastanud, et Virginia Roberts Giuffre esitas prints Andrew vastu hagi, süüdistades teda seksuaalses kuritarvitamises.

2019. aasta BBC Panorama detailses intervjuus avaldas naine, et ta oli vaid 17-aastane, kui seksis prints Andrew'ga seltskonnadaami, moeseltskonna ja koorekihi liikme Ghislaine Maxwelli linnamajas. Ühtlasi ütles ta, et printsile kupeldasid ta Epstein ja Ghislaine Maxwell. "Pärast vahekorda ütles prints "aitäh" ja läks minema, väidab Giuffre ning lisas, et ta jäi voodi peale istuma ja tundis end häbistatu ja räpasena.

Epstein tegi 2019. aastal vanglas enesetapu, oodates ilma kautsjoni võimaluseta kohtuprotsessi. Ghislaine Maxwell on vahi all ja peaks järgmisel kuul kohtu ette astuma.