Valimisnimekirjad pakuvad ikka ja jälle uusi, põnevaid ning ka ootamatuid kandidaate. Isamaa erakond on senituntud poliitikute ja häältemagnetite kõrval otsustanud kaasata ka järeltulevat põlve. Seepärast leiab nimekirjadest ka mitmeid noorpoliitikuid nende seast ka hakkamist täis Karmen Kiili.

Ega siin polekski miskit kõnelemisväärset, kui mitte arvestada Karmeni tähelepanuväärset tegu tõsielusaate "Rannamaja: raju reede" esimese hooaja avaosas. Nimelt šokeeris tollal 18aastane Karmen televaatajaid oma julgusega, otsustades kaamerasilma ees voodisse ronida klubist kohtutud Kaupoga.

Õhtulehele antud usutluses tõdes Karmen, et seksuaalne vahekord Kaupoga sündis kõik loomulikul teel. "Midagi erilist või skandaalset selles ju iseenesest pole, peale selle, et paljudel avanes võimalus piiluda, mida kaks noort inimest voodis teevad. Tõsi, küll pimedas ja teki all,“ ütleb Karmen. „Ma ei kahetse midagi, mida saates tegin või tegemata jätsin. Me oleme ju kõik inimesed ja seks pole häbiasi.“

Isamaa kodulehel toodud maailmavaate aluspõhimõtete hulgas võib välja tuua näiteks traditsioonide eest seismist. Niisamuti on riikluse põhimõttes toodud välja, et Eesti riigi ülim ülesanne on eesti rahvuse, keele ja kultuuri säilimise tagamine. Ka valimisringkonna esinumber Riina Solman on varasemalt avalikkuses palju sõna võtnud perekonnaväärtuste ja rahvastiku teemadel. Näiteks soovib ta praegustel valimistel, et Põhja-Tallinn saaks kõige peresõbralikumaks linnaosaks Tallinnas.

Solman ise teemat kommenteerida ei soovinud, kuid omalt poolt andis täpsema kommentaari Isamaa erakonna kommunikatsioonijuht Karl Sander Kase. "See saade ei puutu üldse sellesse, et ta kandideerib Isamaa nimekirjas. See, et ta on noor inimene, kes soovib kohalikul tasandil kaasa rääkida linna asjade kujundamises, on väga tervitatav," märgib Kase, rõhutades, et saates osalemine ei puutu antud juhul asjasse.

"Ma tean Karmenit väga pikka aega tore ja asjalik inimene. Isamaa tervitab seda, kui noored inimesed soovivad poliitikas osaleda. Meil on Tallinnas ligi kolmkümmend noort inimest, kes on kandideerima tulnud, kõik nad on aktiivsed tublid noored," väidab Kase.