Tegu on Coldplay kaheteistkümne punktise plaaniga oma ökoloogilise jalajälje vähendamiseks ja seda kaks aastat pärast seda, kui nad lubasid loodussõbralikumalt tuuritada, vahendas BBC.

Laulja Chris Martin rääkis esimeses intervjuus BBC-le, et publik seisab kineetilisel põrandal. "Kui nad liigutavad, siis nad toodavad kontserdi jaoks energiat. Ja meil on ka rattad, mis teevad sama," ütles Chris.

"Ja ma pean silmas, et te peate üles ja alla hüppama, sest kui te seda ei tee, siis läheb terve areen pidemaks."

Coldplay lubas ka iga müüdud pileti pealt istutada ühe puu. Nende 2016-2017 aasta tuuril käis neid kuulamas 5,4 miljonit inimest. Tegu on ühe suurima tuuriga läbi aegade ja see teenis 500 miljonit dollarit.

Küll aga ütles laulja, et nad on valmis teatud kriitikaks, nt kasutavad nad reisisihtkohta jõudmiseks ikka eralennukit. "Ma ei muretse selle pärast. Me anname endast parima, aga ei ole ideaalsed. Kindlasti mitte. Me saame iga asja eest kriitikat. Ja inimesed, kes meid selle, lendamise, eest kritiseerivad, neil on õigus. Meil ei ole selle kohta midagi öelda."

Neile on ka öeldud, et miks üldse tuuritada, millele Chris Martin samuti vastas, et tal puudub hea selgitus. "Me võiksime koju jääda ja see oleks ehk parem. Aga me tahame tuuritada ja inimestega kohtuda ja nendega ühenduses olla, nii et me püüame seda teha võimalikult loodussäästlikult."

Chris Martin sõnas, et nad loodavad mõne aastaga muuta seda, kuidas tuuritamine käib. Bänd teatas uuest tuurist neljapäeval ning nad alustavad märtsis Costa Ricast, mis on üks suuremaid taastuva energia tootjaid maailmas.