Kui Priit sai diagnoosist teada 15-aastaselt, siis Märt oli haigusest teadlik juba aasta varem. "Meie suguvõsas pole diabeet väga harv nähtus, 2. tüüpi diabeeti ehk seda "elustiilihaigust" on meil suguvõsas esinenud küll. Siis ei olnud otseselt mõtet, et ossa poiss, et mis asi see on. Venna pealt ma olin näinud aasta aega, et kuidas ta seda hallanud on," meenutas ta.

Priidu sõnul läks Märdil alguses haigusega elamine raskemalt. Nimelt kaotas teismeline kümme kilogrammi ning teda kimbutasid ka teised tervisehädad. "Oligi raske jälile saada, milles asi on, sest samal ajal oli tal ka pimesoolega probleem. Ta oli täitsa kõrsikuks kuivanud kokku," meenutas Priit.

Umbes kümme aastat tagasi tegi andekas näitleja selle vea, et ajas oma igapäevases kasutuses olevad süstlad sassi. "Põhimõtteliselt hommikul kell üheksa teed ühte süsti ja hiljem teist süsti, kuid ma ajasin need sassi. Need näevad väga sarnased välja, aga need on väga erinevad asjad," selgitas ta ning lisas, et selline aps võib juhtuda kõikidel diabeetikutel.

Pärast süsti tegemist otsustas 1. tüüpi diabeeti põdev Priit minna tagasi magama. "Enam üles ei ärganud. Ärkasin alles kiirabi peale," meenutas ta. "Ilmselt ma kuidagi hakkasin seal vappuma ja siis kutsuti kiirabi."

Vägagi otsekohene näitleja tunnistas, et ilma abita oleks ta arvatavasti lihtsalt ära surnud.