Politsei sõnul pole nad mõrva motiivi veel välja selgitanud, kuid mitmed allikad on Aftonbladetile vihjanud, et tegemist oli ettekavatsetud mõrvaga. Pärast tulistamist pääsesid kaks kahtlusalust sündmuspaigalt põgenema, kuid mõrv jäi mitme turvakaamera lindistusele ning politseil on kindlad kahtlusalused välja selgitatud. Reede hommikuks polnud kedagi veel arreteeritud.

Nii Rootsi peaminister Stefan Löfven kui ka kultuuriminister Amanda Lind on saatnud oma kaastundeavaldused lahkunu perekonnale.

Poolteist aastat tagasi rööviti Einár ära ning teda hoiti mitu tundi pantvangis. Kriminaalse teo taga oli tema üks suurimaid rivaale, räppar Yasin ning Vårby kriminaalne jõuk. Sotsiaalmeediasse postitati pilte, kuidas Einárit ähvardati relvaga. Yasin sai inimröövi eest 10 kuud vanglakaristust.

Pärast seda elas Einár pidevas hirmus. Talle saadeti tapmisähvardusi ning ta ei elanud enam nii avalikku elu kui varem. Nädala pärast oleks Einár pidanud kohtus tunnistama Yasini ja Vårby gängi vastu.

Einár, kelle kodanikunimi on Nils Kurt Erik Einar Gronberg, oli noorest east hoolimata saanud Rootsis juba ülipopulaarseks. Vaatamata sellele, et räppari ema on armastatud näitlejatar Lena Nilsson, oli noormehe lapsepõlv keeruline. Ta sattus halvale teele ning 17-aastaselt otsustas kohus, et ta peab mõnda aega elama alaealistele mõeldud kinnises asutuses.

2020. aastal võitis noor räppar Rootsi muusikaauhindade jagamisel aasta uustulnuka ja parima hip-hop artisti tiitlid.