Filmivõtted on selle õnnetusega pandud pausile ning uurimine käib, et tuvastada, mis täpsemalt juhtus. Santa Fe, kus võtted toimusid, politsei kohaselt kuulati relvast tulistanud Alec Baldwin üle ning lasti siis vabaks. Kedagi pole vahistatud ega süüdistust esitatud.

See pole ka esimene kord, kui rekvisiitrelva tõttu keegi on võtteplatsil surnud. Kõige tuntum näide pärineb aastast 1993. kui suri Bruce Lee poeg Brandon, kui ta filmis "The Crow" filmi. Sellest pidi saama Brandon suur läbimurre, milleni 33-aastane näitleja ei jõudnud. Sama vanalt suri ka Bruce Lee.

Oma venna mälestamiseks lõi tema õde Shannon talle Twitteri konto, kus aeg-ajalt säutsub. Kuna Baldwiniga juhtunu on peaaegu üks ühele sarnane, mis juhtus Brandoniga, siis võttis Shannon sellel teemal ka sõna.

"Oleme mõtetes Halyna Hutchinsi ja Joel Souza perega ja kõigi teistega, kes olid selle intsidendiga seotud. Mitte keegi ei peaks võtteplatsil relvast surema. Kõik."

Hollywood reageeris samuti. Dwayne Johnson kirjutas oma mõtted Hutchinsi viimase Instagrami postituse alla: "Mul on nii kahju. Puhka rahus. Minu jõud ja tervis sinu perele."

Sellele järgnesid ka teised. Skandaalne ajakirjanik Piers Morgan: Kuidas selline asi sai küll juhtuda?"


Patricia Arquette: "Minu palved lähevad Halyna Hutchinsi perele. Milline südant murdev kaotus. Saadan palveid Joel Souzale. Olen kindel, et kõik on masenduses."

Elijah Wood: "Absoluutselt kohutav ja hirmutav uudis operaatori Halyna Hutchinsi kohta. Minu kaastunne läheb tema perele."

Debra Messing reageeris säutsule, kus viidatakse nagu oleks Alec Baldwini kriminaaluurimise all: "Absoluutselt mitte. Rekvisiitrelv anti talle. Ta kasutas seda stseenis. Siis juhtus katastroofiline õnnetus, kus Halyna Hutchens kaotas oma elu ja Joel Souza sai viga. Ma palvetan kõikide perede eest."

James Gunn: "Minu suurim hirm on, et keegi saab minu võtteplatsil surmavalt viga. Ma palvetan, et seda kunagi ei juhtuks. Minu soovid lähevad kõikidele peredele, kes kannatasid "Rust" võtteplatsil toimunu pärast, eriti Halyna Hutchensi ja Joel Souza peredele."

Joe Manganiello: "Ma olen šokis. Mul nii vedas, et Halyna Hutchens oli minu operaator filmis "Archenemy". Suurepärane talent ja hea inimene. Ma ei suuda uskuda, et selline asi tänapäeval veel juhtuda võib ... rekvisiitrelv tapab kellegi võttemeeskonnast? Milline jube tragöödia. Minu soovid lähevad tema perele."