Stsenarist Derek Kolstad, kes kirjutas esimese "John Wicki" filmi ning panustas ka järgmisesse kahte, sõnas TMZ-le, et teda üllatas Mel Gibsoni värbamine ja ei teadnud, et selline otsus tehakse.

Kolstad sõnas, et kui stsenaristina saab ta sarja, mis saab nime filmidest tuntud "The Contidental" hotelli järgi, juures peaprodutsenti õigused, siis ta ei osale loovate otsuste tegemisel, mille hulka käib ka näitlejate palkamine.

Vaatamata sellele, et otsus tehti ilma Kostaldi nõusolekuta, on ta valmis Gibsonile võimaluse andma ja teeb seda avatud silmadega. Kolstad usub, et mitte kedagi ei peaks nende mineku vigade pärast tühistama, ja neid Gibsonil juba on.

Fakt on see, et Gibsonit pole vaatamata tema antisemiitlikele kommentaaridele ja koduvägivalla juhtumitele tühistatud, ning ta on aastate jooksul ikka ja jälle näidelnud ja filme lavastanud.

Sellele vaatamata arvavad Twitteris tegutsevad klaviatuurisõdalased, et 2021. aastal ei peaks enam Gibsoni sugused meelelahutusmaailmas tegutsema, eriti niivõrd suurte projektide nagu "John Wick" juures.

Derek Kolstad aga jääb sellele värbamisotsusele truuks ning toetab seda. Vähemalt praegu.