Rahaannetajate hulka kuulub teletäht Sarah Paulson, kes annetas tuhat dollarit, ja mitmed operaatoritest kolleegid, kirjutas TMZ.

Ühendus Local 600 seadis üles GoFundMe lehekülje, millega rahaliselt aidata Halyna abikaasat Matthewd'd ja nende üheksa-aastast poega. Kui algselt sai rahakogumiskampaania eesmärgiks seatud 10 000 dollarit, siis nüüdseks on summa jõudmas veerand miljonini.

Peale Paulsoni on omalt poolt raha andnud ka Larry Fong ("Super 8", "Sucker Punch"), Niels Alpert ("Sleepy Hollow", "Iron Fist") ja Reed Morano ("The Handmaid's Tale", "I Think We're Alone Now"). Nad annetasid vastavalt 2500, 2500 ja 1500 dollarit.

Peale raha kirjutasid nad alla ka petitsioonile keelata võtteplatsidel päris relvade kasutamine ning parendada töötingimusi kõikide jaoks.

Kuigi "Rusti" operaatori Halyna Hutchinsi surmaga seoses pole veel kellelegi süüdistust esitatud, siis on selle kesksel kohal noor ja roheline relvaülem, 24-aastane Hannah Gutierrez-Reed, kelle töö kvaliteeti on ka varasematel filmidel kritiseeritud.

Meedia on vaikselt uurima hakanud olulisemate võttemeeskonnaliikmete tausta ning Hannah Gutierrez-Reedi ajalugu relvaülemana on väga lühike.

The Sun kirjutas, et nüüd on avalikuks tulnud kaks võttemeeskonna liiget, kellega Hannah eelmise filmitöö raames koos töötas. Nad ütlesid, et noor naisterahvas andis relva 11-aastasele lapsele ilma seda korralikult kontrollimata. Selle tõttu tuli filmimine ajutiselt pooleli jätta. "Ta oli relvadega natuke hooletu, vehkides nendega aeg-ajalt," ütles allikas.

Teine allikas, kes töötas Hannah Gutierrez-Reediga peagi avalduvas Nicolas Cage'i filmis "The Old Way", sõnas: "Seal olid mõned korrad, kus ta laadis relva paukpadruneid, tehes seda viisil, mis meie meelest ei olnud turvaline."

"Rusti" produktsioonimeeskonna liige kirjeldas Hannah't kui "rohelist" ja kogenematut. Nad selgitasid, et enne neljapäevast traagilist intsidenti oli vähemalt kaks korda, kus Gutierrez-Reedi hallatavad relvad ohtlikult tühjendati.

Nad kinnitavad, et relvaülem oleks pidanud garanteerima, et relv on turvaline, enne kui ta selle Baldwinile andis.