"Need on ikka sellised klassikalised ja need saadavad meid kõiki," ütles Avandi. "Ma arvan, et kõikidel näitlejatel on vähem või rohkem olnud neid unenägusid, kus sind lükatakse lavale ja öeldakse, et tee seda tükki, sa oled seda mänginud küll. Aga sa ise tead, et sa ei ole seda tükki mänginud ja sul pole õrna aimugi, mida sa nüüd tegema pead."

"Või siis lisaks sellele oled sa veel alasti millegi pärast. Sa ei saa aru, miks sa alasti oled, miks sul riideid seljas pole. Selliseid unenägusid on mustmiljon."

Rääkides laval olemisest, siis peagi jõuab lavalaudadele ka Märt Avandi elu. Avandi leidis saates "Hommik Anuga", et iseenda üle naermine on väga vabastav ja teraapiline kogemus, vahendas Menu.

Etenduses lahatakse läbi Avandi alkoholiprobleem ning näitleja usub, et sealt leiab samastumist nii mõnigi inimene publikust. Teine tõsine teema, mida puudutatakse, on surm.

"Need surmad, mis mind elus on puudutanud, ei ole minu jaoks naljakad ja ei saagi kunagi olema. Aga situatsioonid, mis sellega on kaasnenud, seal on väga palju nalja olnud. See ongi elu ja minu meelest on see väga võluv," avaldas Avandi.

Huumor on näitlejat tema elu rasketel aegadel väga palju aidanud. Ühel keerulisel eluperioodil tehti näiteks "Tujurikkujat".