Hannah Gutierrez Reed avas suu, et kummutada levivaid kuulujutte võtteplatsil toimunu kohta. Päriskuulidega laetud relva kaudu hukkus õnnetult operaator Halyna Hutchins.

Gutierrez Reed, kes oli relvaülem filmi "Rust" võtteplatsil ning vastutas ohutuse eest, on Santa Fe maakonna šerifi sõnul praegusel hetkel uurimise peamine kahtlusalune. Ta oli üks vähestest inimestest, kes hoidis käes relva enne, kui andis selle Baldwinile.

Mehhiko päritolu advokaatide Jason Bowlesi ja Robert Gorence kaudu avalduse teinud Gutirrez Reed süüdistab traagilises õnnetuses keerulisi tingimusi ja madalat eelarvet. Ta eitab ka kuulujutte justkui meeskond oleks harjutanud relva käsitsemist päris laskemoonaga.

"Turvalisus on võtteplatsil Hannahi jaoks prioriteet number üks," ütleb üks advokaatidest avalduses. "Sisuliselt poleks võtteplatsil miskit nii traagilist juhtunud, kui kasutatud poleks päris laskemoona. Paraku pole Hannahi aimugi, kuidas päris laskemoon võtteplatsile sai."

Advokaatide sõnul pole Reedil kunagi varem juhtunud tulirelva valesti laadimist päris laskemoonaga. Kolmapäeval toimunud pressikonverentsil tõdes šeriff Mendoza, et režissööri tabas päriskuul ning muu hulgas päristulirelvale leidsid 500 padrunit, mille hulgas oli nii toorikuid, paukpadruneid kui ka päris laskemoona.