Kuna aktsioon ka reaalselt läbi viidi, siis ollakse vaktsiinivastaste, kelle vaateid ka Jaak Ahelik esindab, pahased. Sellel teemal võttis Facebookis sõna moekunstnik Aldo Järvsoo, kes nimetab seda vaimuvaeseks ja argpükslikuks teguviisiks.

"Ma tunnen paari Selveri müüjat isiklikult. Tean, et kell 22.00 kaupluse sulgemine tähendab seda, et nad ei näe oma lapsi muul ajal kui voodis magamas või hommikusöögil. Kõik, mis on kliendil kassasse laotud ja ei ole makstud, laotakse tagasi kas peale v enne tööd. Siis kui Selveri müüjal on ainus võimalus oma lapsi näha," kirjutas Järvsoo.

"Kui kellegi arust on naljakas niigi niru palgaga inimesele tekitada lisastressi, siis on see haige. Vaimuvaene ja argpükslik teguviis. Jube kahju kui selline jäle üleskutse jääb karistamata, üldkasulik töö oleks sobiv karistus, aga kuna kõik on sama juriidiliselt teflon nagu haiglatesse tungimisele kutsumine, siis Politsei arvatavasti ainult "vestleb" üleskutse tegijaga," näeb moekunstnik süsteemis suurt viga.

S"ellest on kahju, et homme(täna - toim) kell 8 lähevad tuhanded müüjad tööle teadmisega, et keegi "tuntud muusik" võib nende tööd, elu ja perekonda mõnitada. Ilma karistuseta veel," tõi Järvsoo välja kurva tõsiasja.

Moekunstnik tegi ka omapoolse üleskutse. "Kui keegi üritab mõnitada Selveri müüjat ning lahkub peale palvet järgida EV seadusi, siis laske kõik kassast läbi ning saatke arve mulle, Toidupank hoolitseb abivajajateni jõudmise eest."

"Palve selle idika üleskutse tegijale: laduge lindile toiduaineid, mida viielapseline pere saaks kasutada igapäevaseks elus püsimiseks."

Jaak Aheliku üleskutse on saanud loomulikult ka palju kriitikat. Mitmed on välja toonud, et poemüüjad ju pole milleski süüdi. "a kui pannakse poed kinni, siis on nad esimesed, kes kisa tõstavad," kirjutas üks.

"See on alatu ning mitte kellelegi kasulik käitumine," lisas teine.

"Ta on joodik. Aga jah tropp. Räägime asjadest nii nagu on!" arvab kolmas.

"Täielik tropp ja vanast ajast teada ka kui ülbik (põhjendamatult)," toob neljas välja.

Järvsoo püüab oletada, mis siis saab, kui keegi Aheliku endale muusikat tegema kutsub, aga talle siis maksmata jätab. Sellele vastatakse: "Tsiteerides Ahelikku ennast: uskuge, tuju läheb heaks pärast sellist tegu! Nii, et üks on kindel- selle mittemaksja tuju paraneb märgatavalt ja ka raha jääb alles. Võit-võit olukord."

Üleskutse, kus kannatavad süütud osapooled

Kolmapäeva õhtul hakkas sotsiaalmeedias levima Selveri juhatajatele saadetud kiri, kus paluti mitte teenindada maskita kliente. "Kui kassas hakkab tasuma klient, kellel pole maski ees, siis palun teenindamine pooleli jätta või mitte alustada kaupade kassasse sisestamist enne, kui mask on ette pandud," seisis kirjas.

Varasemalt mitmeid radikaalseid seisukohti avaldanud Jaak Ahelik otsustas seepeale teha protesti märgiks üleskutse. Nimelt kirjutas ta oma näoraamatus: "Soovitus Selverisse minejale: laadige kümme käru kaupa täis, soovitatavalt pudinaid, viige need kassasse, lahkuge ja nii kümme korda päevas, uskuge, tuju läheb heaks."

Mõistagi hakkas postitus levima kulutulena ning kommentaariumis arutleti isegi selle üle, et ehk peaks taolise käitumise ette võtma suuremahulisemalt. Ei möödunudki kaua, kui Aheliku üleskutse leidis teostuse - neljapäeval avanes Arsenali Selveris allolev vaatepilt.

Foto: FACEBOOKI GRUPP НЕДОСМИ

Jaga
Kommentaarid