President Kersti Kaljulaidi viieaastase ametiaja jooksul kulutati tema tualettidele 148 841 eurot ja meigile 3527 eurot. Kõige odavam riideese oli 50 eurot maksnud Mosaici kleit ja kalleim 7960 eurot maksnud Jämaja kihelkonna rahvarõivakomplekt.

Presidendi ametiga kaasnevad visiidid, vastuvõtud ja väljasõidud, kus peab esinduslik välja nägema, ning see nõuab korralikku eelarvet. Presidendi kantselei andmetel kulus Kersti Kaljulaidi (51) esindusrõivastele ligi 150 000 eurot ja see summa sisaldab ka riiete laenutuse tasusid.

Kõige kallimad olid Kersti Kaljulaidile ja tema abikaasale Georgi-Rene Maksimovskile Eesti Vabariigi aastapäeva vastuvõttudeks õmmeldud rahvarõivakomplektid. Neist kõige hinnalisemad olid kokku 7960 eurot maksma läinud Jämaja kihelkonna rahvarõivad, mida Kersti ja Georgi-Rene kandsid 24. veebruaril 2021. Kaljulaidi stilisti Anu Lensmenti sõnul olid odavaimad riideesemed T-särgid ja Mosaici kleit hinnaga ligi 50 eurot.

Endise presidendi avalike suhete nõunik Taavi Linnamäe sõnul polnud kindlat reglementi, kui palju riideid peab päevas vahetama, kuid riigipea päevad on enamasti täis üsna eriilmelisi töökohustusi ja tihti ka üsna erinevates oludes – sees, väljas, suvel, talvel, sportlikke, ametlikke, casual jne. Seega tuli presidendil vahetada rõivaid viis-kuus korda päevas.

Kersti Kaljulaidi lemmikaksessuaarid olid ja on kindlasti kõrvarõngad.

"Kõrvarõngaste koguarv ei ole väga suur ja nende ühekaupa kokkulugemine on üsna keerukas – mingi hulk on riigipeal olnud juba varasemast ajast, mõned saadud kingituseks. Näiteks tänavu 20. augustil presidendil kõrvas olnud Saaremaa ja Hiiumaa kujuga Skolimowski rõngad kinkis Tallink talle oma uue laeva ristimisel. Mõned kõrvarõngad on sobitatud kokku konkreetse riietusega üheks korraks ja seetõttu laenatud," selgitab Linnamäe.

Jalanõude valikul lähtuti Linnamäe sõnul eelkõige sellest, et need mõjuks esinduslikult ja moodustaks rõivakomplektiga terviku: "Samas on ka erilisemaid – näiteks Eestis tehakse kasutatud rehvidest ketse, mis on selge taaskasutus- ja keskkonnasõnumiga. Mingeid selliseid näiteid on üksikuid veel."