Pluuto alustas oma karjääri Soundcloudis, kus ta andis 2018. aastal välja oma esimese mixtape'i "Muhumaa ülestõus". Toona 15-aastane Pluuto tegi seda rohkem naljaviluks, kuid temale endale suureks üllatuseks tekkis tal meeletult kiiresti suur kuulajaskond ja nõudlus tema muusika järele aina kasvas. Sama aasta detsembris andis ta välja remastered fookussingli "Mõtetes", mis on tänaseks kogunud erinevatel platvormidel juba üle 2 miljoni kuulamise. 2019. aastal avaldas Pluuto singleid koostöös nublu, 5MIINUSE ja reketiga. Aastal 2020 hakkas Pluuto valmistama oma esimest päris albumit "Päripäeva", mis ilmus sama aasta 11. septembril. Tänaseks on Pluutol kõikide platvormide peale kuulamisi kokku üle 9 miljoni.

Pluutol on plaan plaadifirma alt singel välja anda juba varsti. “Mida enam tagantjärele vaadata mõistan, [seda enam näen,] et „Päripäeva“ oli hea vahepunkt. Üks etapp minu elust lõppes ja uus algas. See oli kinnitus mulle, et muusika on see, mis mind tõmbab ja millega ma tegeleda tahan. Juba kuu aega pärast „Päripäeva“ release’i oli mul uue albumi materjal olemas, millest on nüüdseks jäänud alles vaid paar üksikut demo. Uusi ideid ja mustandeid on lugematu arv ja tunnen, et olen arenenud nii inimese kui artistina ja olen valmis panustama, et midagi tõsiselt lahedat, uut ja meeldejäävat luua,” sõnab artist.

“Ma olen isiklikult elevil selle sõlmimise üle, sest need, kes mind teavad, teavad ka, et ma olen Pluuto suur fänn olnud juba aastaid. Pluuto on erakordne noor artist, kes on tulevane superstaar. Kogu Sony Musicu tiim tervitab teda soojalt ning oleme kõik valmis järgmiseks hitiks,” sõnab Sony Music Balticsi tegevust juhtiv direktor Kaisu Pulli.