47-aastane Matt Lucas avaldas oma topeltkodakondsuse teisipäeval Twitteris, näidates ka Suurbritannia ja Saksamaa lippudest koosnevat märki, mille ta sai Londonis asuvas Saksa saatkonnast, kui käis oma paberitel järel, kirjutas DailyMail.

Enda postituses selgitas Lucas, et tema vanaema põgenes Berliinist 1938. aastal. Koomik on varem rääkinud, kuidas tema emapoolsed sugulased põgenesid natside tagakiusamise eest Saksamaalt enne teist maailmasõda. Lucas sündis Londonis 1974. aastal ning tema vanemad on Diana ja John.

Matt Lucas jagas, et uue kodakondsuse saamine võttis tal kuus kuud ning koos Suurbritannia ja Saksamaa lippudega saadud märgiga anti Lucasele ka kummikarusid.

"Nüüd valime Saksa jalgpallimeeskonna," ütles Lucas oma jälgijatele. Koomikuga võttis ühendust esimesena FC Union Berlin, kellega Lucas ka kohe päri oli.

Matt Lucas, kes sai tuntuks koos David Walliamsiga komöödiasarjas "Little Britain", tekitas vastuolu, kui kirjeldas The Guardianis ilmunud artiklis Brexitit mõttetuks ja masohhistlikuks. Küll aga ta ei avaldanud, kas saksa kodakondsuse võtmise üks põhjuseid võis olla UK lahkumine Euroopa liidust.

Eesti Päevaleht kirjutas 27. oktoobril Brexiti järelmitest, mis nüüd Suurbritanniat vaevavad. Septembris korraldatud uuring paljastas, et Ühendkuningriigis on täitmata ligi miljon töökohta, neist pooled toitlustussektoris. See on ka mõistetav, sest ajalooliselt on see sektor toetunud teistest Euroopa Liidu riikidest pärit töötajatele.

Nüüd on pandeemia algusest saadik riigist lahkunud 1,3 miljonit võõrtöölist, kes pole naasnud, ja ettevõtjad ei suuda töökohti enam täita.

Uuringu sõnul valitseb riigis krooniline tööjõupuudus, mis võimendab eelkõige pandeemiast alguse saanud tarneahelate kriisi. Koroonapandeemia üleilmsele levikule Brexit mõju ei avaldanud, kuid töökäte puudusele on selle mõju olnud suur.

See on ka põhjus, miks Briti majandus tõuseb IMF-i prognooside järgi järgmisel aastal 2,2% –Mandri-Euroopa suurriikidega (Hispaania, Itaalia, Prantsusmaa) võrreldes üsna vähe. Pandeemia tabas kõiki riike, kuid Brexiti tõttu nõuab majanduse taastumine rohkem aega.