Oma raamatus "Me" avalikustas Smith, kuidas mõjus talle varajane lapsepõlv Philadelphias koos isa Willar Carroll Smithi ja ema Caroline Brightiga. Muu hulgas rääkis ta ka sellest, kuidas lapsepõlv mõjutas teda hilisemas elus, mil ta pidi isa eest hoolitsema, kui ta vähiga võitles.

"Mu isa oli vägivaldne," kirjutab 53aastane Smith. "Ta oli ka alkohoolik, kuid igal filmiesilinastusel suutis ta olla täiesti kaine. Ta kuulas ka iga minu salvestust ning külastas mind mitmetes stuudiotes. Samas, kui ma olin 9aastane, siis ma vaatasin, kuidas mu isa lõi ema nii kõvasti vastu pead, et ta kukkus kokku. Ma nägin, kuidas ta verd sülitas," meenutab Smith. Ta vanemad lahutasid 2000. aastal.

Tema ja isa vaheline kõige madalam punkt saabus siis, kui Will hoolitses tema eest elu lõpu poole. "Ühel õhtul, kui ma ta ratastoolis lükkasin magamistoast vannitoa juurde, tärkas mul seesmiselt pimedam pool. Kahe toa vahel on suur trepp ning lapsena mõtlesin ma alati, et ma maksan ema seesuguse väärkohtlemise eest kätte," tunnistab ta.

"Ma peatusin ühel hetkel trepi juures," jätkab Smith keerulist hetke. "Mõtlesin, et ma saaksin ta alla lükata ning sellest kõigest kergesti pääseda. Kui ikkagi aastakümnete pikkune valu ja viha taandus, raputasin endamisi pead, otsustasin ta ikka vannituppa viia ning mõttest loobuda."

Will Smithi isa suri 2016. aastal.