Festivali avapäev toimus eile Houstonis NRG pargis, kuid umbes veerand kümne ajal õhtul hakkas suur mass end üha enam ja enam lava poole suruma, mille tõttu said paljud inimesed viga, ütles Houstoni tuletõrjepealik Samuel Peña laupäeva hommikul.

"Inimeste hulgas tekkis kaos, mitmed kaotasid teadvuse ja see põhjustas veel rohkem paanikat," ütles Samuel Peña pressikonverentsil.

Umbes 21:38 tekkis suur massiintsident, mille tõttu ohvrite arv suurenes ja päästjatel kuhjus töö üle pea.

Vähemalt 23 inimest toimetati haiglasse, nende seas ka 10-aastane, ütlesid ametivõimud. Haiglasse viinutest 11 oli südamerabandus. Kontsertpaigas kohapeal raviti umbes 300 inimest.

Samuel Pena pressikonverentsil. Foto: Scanpix

Sotsiaalmeedias jagatud õõvastavatest videodest on näha, kuidas päästjad inimesi elustavad ja kontsert taamal edasi läheb. Teises klipis on näha, kuidas inimesi kanderaamidel ära viiakse.

Kaheksa hukkunu puhul ei ole veel surma põhjust avaldatud. Nendega tegeleb edasi koroner. Politsei püüab ohvrite nimed selgeks teha ja inimestel, kelle lähedased on kadunud, neil paluti minna Wyndhami hotelli.

Politseiülem Troy Finner rääkis pressikonverentsi ajal kuuldustest, et kontserdil viibisid inimesed, kes teisi narkootikumidega süstisid. Sellest võis tekkida eufooria ja paanika, mis tekitas omakorda suure kaose.

Ürituse organiseerinud Live Nation sõnas avalduses, et nad lubavad võimudel vaadata kaamera salvestusi ning Travis Scott ise teeb politseiga täielikku koostööd.

Astroworld toimus tänavu juba kolmandat korda. 100 000 piletit festivalile müüdi mais välja vaid tunni ajaga. Esimene festival toimus 2018. aastal, eelmine aasta jäi see koroona tõttu ära. Tragöödia tõttu on ära jäetud laupäevased kontserdid.