"Eesti Iluduskuninganna 2021 Maria Heleen Tõniste võitis The Miss Globe 2021 People Choice tiitli ja oli võistluse TOP 15ne hulgas finaalis. See on esmakordselt iludusvõistluste ajaloos, kus väike Eesti võidab publiku lemmiku tiitli. Me oleme nii uhked ja tänulikud kõigile neile poolehoidjatele, kes Maria poolt hääletasid! Koos tegime ajalugu!" rõõmustas Facebookis Eesti modelle koolitav Tiina Jantson.

Maria pere ehk isa Toomas ja ema Ingrid, oleksid soovinud ka hea meelega tütrele Albaanias kaasa elada, aga päev varem saadud ühe pereliikme positiivne testitulemus tõmbas kogu reisile kriipsu peale. Selle tõttu vaatas pere võistlust interneti vahendusel.

Miss Estonia 1989 I printsessi Ingrid Tõniste (50) 18aastane tütar Maria Heleen Tõniste krooniti augusti lõpus Eesti iluduskuningannaks 2021.

Iludusvõistluse korraldanud Tiina Jantson on Maria andest vaimustuses: "Juba päev varem, talendivõistluse ajal jättis tema sära žüriile sügava mulje. Finaalilavale astudes sai ta aga maksimumpunktid peaaegu kõigilt žüriiliikmetelt. Maria on tegelenud nii tantsimise kui ka modellindusega ja tunneb end laval täiesti kindlana."

Maria ise on saavutuse üle väga õnnelik. "See oli paras eneseületus, aga tulin, nägin ja võitsin," sõnab ta. Selgub, et maast madalast pole neiul ema eeskujul missiks saamise unistust olnud, see olla tekkinud tal alles hiljuti.

"See mõte hakkas küpsema temas hetkel, mil Tiina Jantson kirjutas minu poolt sotsiaalmeedias avaldatud Maria 18. aasta sünnipäevapostituse alla: "Nüüd ootan su tütrekest Eesti Iludus­kunin­gan­na võistlusele"," räägib Ingrid, kellele oli tütre võit kenaks kingiks 50 aasta juubeliks.