Üks viga saanud kontserdikülastaja süüdistab Travis Scotti ja üllatusesinejat Drake'i rahva ärgitamises ja nõuab nüüd miljon dollarit valuraha, kirjutas BBC. Kumbki ei ole hagi veel kommenteerinud.

Travis Scott on lubanud tragöödias hukkunud inimeste, kellest noorim oli 14-aastane, peresid igakülgselt aidata.

Texase politsei on intsidenti uurima hakanud ja uurib ka raporteid, nagu oleks keegi kontserdikülastajaid narkootikumidega süstinud. Mitmeid kontserdikülastajaid tuli elustada anti-narkootikumi süstiga, nende seas ka üht turvatöötajat, kelle kaelalt leiti süstlajälg.

Kohalik politsei ei ole BBC-le detailsemalt uurimise kohta rääkinud.

Esmaspäeval teatas Houstonis tegutsev advokaat Tony Buzbee, et alustab koos 35 inimesega hagi kontserdikorraldajate vastu, süüdistades neid kuritahtlikus hooletuses.

Buzbee sõnul on hagi suunatud Scotti, ürituse promootorite ja juhatuse, nende seas areeni- ja meelelahutusettevõtte Live Nationi vastu, heites neile ette nõrku turvameetmeid ja päästetöötajate töömetoodikat.

Hagis nõutakse, et kõik väljatoodud osapooled jätaksid alles üritusega seotud sõnumid ja muu sarnase kommunikatsiooni erinevates seadmetes.

Buzbee esindatavate hulgas on ka oma elu kaotanud 21-aastane Axel Acosta pere. "Kui Axel kokku kukkus, siis trampisid teised kontserdikülastajad enda päästmiseks üle tema keha, nagu ta oleks olnud praht," ütles Buzbee pressikonverentsil.

Ja see pole veel kõik. Travis Scotti, Drake'i ja Live Nationi vastu esitavad hagi ka teised advokaadid, kes esindavad kontserdil nii hukkunud kui ellu jäänud külastajaid. Enamasti nõutakse kahjutasuks üks miljon dollarit, mis kõikide kaebajate peale võib kujuneda väga suureks summaks.