Maio on raamatukoguhoidja, kes on viimased kaks aastakümmet töötanud ennastunustava pühendumusega selle heaks, et kõigil tudengitel oleks iga võimalus leida just see, mida nad otsivad.

Maio on juba peaaegu 30 aastat põdenud sclerosis multiplex'i. See kesknärvisüsteemis tegutsev haigus muudab tema igapäevast liikumist järk-järgult keerulisemaks. Naise jaoks, kes on alati armastanud jala käia, tähendab see, et kõik sihtkohad jäävad järjest enam liiga kaugeks enne väsivad jalad ja tuleb leida koht puhkamiseks. Südikas naine kõnnib iga päev tööle ja koju, kuid aasta-aastalt muutub teekonna läbimine väsitavamaks. Oma koduteed peab ta seejuures üpris jalutajasõbralikuks pinke jagub. Kuid ta teab, et mujal üle linna see nii ei ole. Juba mitu aastat on Maio kutsunud sotsiaalmeedias üles oma sõpru andma oma panuse Tartu kaasava eelarve hääletuses ja hääletama idee poolt lisada linnaruumi pinke. Nende olemasolu tähendaks nii naisele endale kui paljudele teistele liikumisraskustega inimestele võimalust ja põhjust tulla kodust välja ning kindlust, et igal teekonnal on võimalus puhata.

Kuna Maiole meeldib oma headele lugejatele kaasa elada ja abi pakkuda ka pärast ülikooli lõpetamist ning paljud on jäänud hiljemgi Facebookis sõpradeks, sai "Südamesoov" väga kiiresti aru, kui palju on neid, kes Maio soovi täita tahaks. Kuigi hääletustulemused ideele toetust ei andnud, oli Maiole vaja vähemalt ühte nimelist pinki. Paika, kus ta ise tunneb, et see on hädavajalik.

Tartu linnavalitsuses on Maio nimi hästi tuttav, sest lisaks oma missioonile lugejate jaoks olemas olla on ta ka väga tähelepanelik linnakodanik, kes annab alati teada, kui midagi linnaruumis valesti on. Seepärast ei kõhelnud ka meie ettepaneku peale keegi. Oli selge, et Maio pink peab Karlova sadamasse saama ja Tartu linn saab selle soovi täita.

"Südamesoov" on eetris pühapäeviti kell 20.05, Kanal 2s.