See tähendab seda, et antud hoone juurde kuuluva maatüki pealt on selgelt näha, mida president oma hoovis teeb. Turvariskide tõttu pole Helsingi linnal palju valikuid, et mida tühjana seisva villa ja selle ümber oleva maalapiga teha.

Viimati kasutati antud hoonet 2009. aastal ning iga aastaga on selle seiskord aina halvenenud. Kuid ametnike sõnul on majal suur kultuuriline ja ajalooline väärtus ning seetõttu ei saa nad lasta sellel lihtsalt mädaneda.

Nüüd on linn aga tulnud otsusele, et villa müüakse maha, kuid uus omanik ei saa selle juurde kuuluvat maatükki. Ostjaga sõlmitakse hoopis kokkulepe, et villa võetakse koost ning pannakse kokku uues asukohas. Seda tuleb kasutada ka õigel otstarbel. Pärast restaureerimist võib 238-ruutmeetrisesse majja luua näiteks kortereid.

Mis saab maatükist?

Kõigest sellest võidab ka president. Nimelt liidetakse vabaks jääv maatükk Mäntyniemiga ning muudetakse see sarnaseks praeguse hooviga. Alles jääb Villa Granviki juurde kuuluv paadimaja, mis restaureeritakse ning see hakkab kuuluma presidendi residentsi alla.