Hutchinsi sõber Serge Svetnoy väidab, et intsident tekitas temas tõsist emotsionaalset traumat, lisades, et kuul läks temast napilt mööda, kirjutas BBC. Politsei uurib siiamaani 21. oktoobril New Mexicos toimunud intsidenti. Kellelegi ei ole veel selle eest kriminaalsüüdistust esitatud.

Kohtudokumentide kohaselt tunnistas režissööri assistent Dave Halls, et unustas kontrollida kõiki revolvris olnud padruneid enne, kui relva Alec Baldwinile andis. Enne relva üleandmist hõika Halls "külm relv", mis tähendas, et tema arvates oli relv ohutu. Hutchinsilt traagiliselt elu võtnud intsidendis sai viga ka režissöör Joel Souza.

Serge Svetnoy andis hagi sisse Los Angeleses. Ta toob seal välja enam kui kaks tosinat asjaosalist. Kolmapäeval toimunud pressikonverentsil sõnas 63-aastane Svetnoy, et nägi mõned päevad enne intsidenti relvi ilma järelevalveta lihtsalt maas vedelemas. Ta andis sellest ka võttemeeskonnale teada.

Hagis väidab ka, et lasu tõttu tabas teda tugev tuuleiil. Ta sai pihta ka koos kuuliga relva torust väljunud sodiga.

Svetnoy lisas, et pärast lasku heitis ta põlvili maha ja püüdis Hutchinsit aidata. Ei Alec Baldwin ega keegi teine hagis esitatud isik pole uusi arenguid kommenteerinud.

Eile võttis sõna ka "Rusti" relvaülema Hannah Gutierrez-Reedi advokaat, kes kordas taaskord, et tema kliendil pole õrna aimugi, kuidas võis päris padrun relva sisse sattuda. Advokaat kahtlustab sabotaaži, aga selle lükkab Santa Fe maakonna prokurör ümber.