"Nägin täna öösel üht kummalist, aga tõepärast und. Aasta oli möödas ja käisid riigikogu valimised. Võitjaks osutus EKRE, nagu ennustavad ka viimase aja avaliku arvamuse küsitlused. Mis juhtus edasi? Kõigepealt püüti muidugi "kambakat" teha, nagu harjutud. Sellest ei tulnud midagi välja, sest parteide sisesed vahekorrad olid käest ära," meenutas Edgar.

Savisaar selgitas, et Reformierakonnas võitlesid omavahel viis klanni ja Kristen Michal ei suutnud ennast seal kehtestada. "Keskerakonnas jätkus madin Ratase ja Kõlvarti vahel, sotsiaaldemokraatidel oli tegemist järjekordse esimehe vahetamisega. See mäng heideti kõrvale. Abiks võeti raskem kahurvägi. Kapo arreteeris ja vedas raudus kätega läbi linna näiteks EKRElast Jaak Madisoni "vihakõne" süüdistusel, nii nagu omal ajal oli tehtud abilinnapea Vladimir Panoviga. Eesmärk oli demonstreerida president Karisele, et sellisele parteile ei tohi küll peaministri kohta usaldada."

"Miks ma ei rääkinud väikestest parteidest? Aastaga jõudsid esimesed "seitsme päkapiku" koalitsioonid kohalikes volikogudes juba vahetuda ning nende renomee oli langenud. Seetõttu nendega niivõrd enam ei arvestatud."

Nii saigi Edgari unenäos EKREst valitsuse juhtpartei. "Nüüd algas kõige raskem [aeg]. Tuli omaks võtta kõik need ülejooksikud, kes parteide vahel tiirlevad ja endale soojemat kohta otsivad. Aga sellest polnud midagi, sest riiki juhivad nagunii ametnikud, aga mitte poliitikud.
Ärge unustage, et see oli unenägu," lisas ta lõpetuseks.