Kahtlemata on Rein Rannapi panus Eesti muusikasse hindamatu, kuid seejuures on tegemist väga keerulise ja vastuolulise isiksusega, kes sageli muusikute ja lauljate kannatuse proovile paneb. Arvukates telesaadetes on vaataja kohtunud just sellise Rannapiga, millisena ta ennast parajasti näidata soovib. Tal on suurepärane võime tõmmata ette mask ja esitada intervjuudes hoolikalt läbikomponeeritud teksti. Ka valmivast dokumentaalist oli tal oma nägemus, mis oli küll vastuolus tegijate omaga. Filmi autoreid Kaidi Kleini ja Aleksander Otsa paelus ennekõike maestro persoonina - vaadata maski taha ja näidata päris Rannapit ning aidata mõista, miks ta on kujunenud just selliseks isiksuseks.

“Me ei näinud filmi tegemisel mõtet, kui ei saa teda näidata sellisena nagu ta on siis, kui kaamerad ei käi. Ta nõustus. Tundes vaid muret, et kuidas ikkagi saavutada seda, et filmilindile jääks päris tema. Tal on nii sisse kodeeritud, et kui kaamerad filmivad, läheb ta oma rolli. Seda rolli võib ta etendada aga väga värvikalt. Seda oli hästi näha, kui dokumentaali „Eesti muld ja Eesti Ruja“ jaoks filmisime nö kärbsena seinal Ruja prooviperioodi,” kommenteeris Klein.

Sama meeskond Sterotek Filmis on muuhulgas varem teinud kaks dokumentaali, mis kajastavad Rannapi loomingulist tegevust. 2017 valmis „Ruja - Keelatud!“, kus põimuvad Rannapi meenutused Ruja algusaastatest ja varajaste laulude salvestusprotsess. Sellele järgnes film „Eesti muld ja Eesti Ruja“ 2017. aastal toimunud suurejooneliest Ruja taasühinemiskonserdist.

„Täiesti õigustatult võib tekkida küsimus, et miks jälle Rannap? Aga meil vist tekkis omamoodi hasart tabada Reinu ilma talle tavapäraseks saanud maskita ning pakkuda vaatajatele võimalus kordki näha seda päris Rannapit seal taga. Tänu eelnevale koostööle Rein meile neid võimalusi ka andis. Kuigi, kogu austuse juures maestro vastu, võin öelda, et lihtsaks ta meile seda ülesannet ei teinud. Oleme Reinuga ikka väga tuliseid ja emotsionaalseid maadlusmatše pidanud, ent tulemus on kogu seda valu ja vaeva igati väärt,“ ütles filmi kaasautor Aleksander Ots.

Filmi idee autor ja produtsent on Eero Nõgene ning montaažirežissööridena on suure panuse lõpptulemusse andnud Tarvo Mölder ja Hermes Brambat.

“Päris Rannap” linastub Pimedate Ööde filmifestivali programmis #PÖFFtrending 16. ja 20. novembril ning alates 26. novembrist jõuab film kinodesse üle Eesti. Neile aga, kes olemasolevaid piiranguid arvestades ei saa või ei soovi filmi suurel ekraanil vaadata, avaneb võimalus sellest osa saada juba alates 21. novembrist internetis Eesti filmide virtuaalkinos aadressil netikino.ee.