95-aastane kuninganna oli mõni aeg tagasi haiglas ja nüüd pidi olema üle pika aja tema esimene etteaste avalikkuse ees, vahendab Mirror. Paraku kinnitati kuningakojast, et kuninganna nihestas oma selga ja peab nüüd sellest taastuma.

Palee esindaja toonitas, et vigastused pole seatud mainitud haiglaskäiguga.

Üks allikas sõnas, et Elizabeth II oli kurb, et ürituselt kõrvale jäi. Seda soovitas arst, kes ütles, et autosõit ja pikk püsti seismine ei mõjuks hetkel hästi.

69 aasta pikkuse valitsemisaja jooksul on kuninganna jäänud kõrvale kõigest kuuest säärasest mälestuspäevast. Neljal juhul oli ta välisvisiidil, kahel korral aga hilises staadiumis rase.

20. oktoobril viibis kuninganna terve öö Edwardi VII haiglas Londonis – esimest korda pärast kaheksat aastat. Kuninganna abiliste sõnul olid testid läbi viidud puhtalt ettevaatusabinõuna.

Mõni aeg hiljem teatas palee, et Elizabeth II oli sunnitud loobuma kliimamuutuste konverentsi vastuvõtust, et hoida oma tervist.

11. novembril viibis prints Charles Lõuna-Londonis Brixtonis oma sihtasutuse üritusel. Briti meedia andmetel olid mitmed kuningliku perekonna fännid palunud printsil jagada uudiseid tema ema tervise kohta. Charles vastas: "Temaga on kõik hästi."