Kollektsioon teenis esmaspäevasel oksjonil enam kui 676 miljonit dollarit. 35 teost kuulusid enne kinnisvaramogulile Harry Macklowe'le ja tema endisele naisele Lindale. Paarile öeldi 2018. aasta lahutusprotsessi ajal, et nad peavad kogu ära müüma ja saadava tulu omavahel ära jagama, vahendas BBC.

Ülejäänud 35 kunstieset lähevad oksjonile uuel aastal.

Müüdud teoste hulka kuulus Mark Rothko "Nr 7", mille eest saadi 82,5 miljonit. Tegu on suuruselt teise summaga, mis on Rothko maali eest makstud. Pole teada, kes ostja oli, aga Reutersi sõnul toimus mitme Aasia kliendi vahel tihe rebimine.

Jackson Pollocki teos "Number 17, 1951" müüs 61,2 miljoni dollari eest. Andy Warholi "Nine Marilyn's", mis tehti natuke peale näitlejanna surma, müüs 48,5 miljoni eest.

Andy Warhol tegi maali natuke pärast näitlejanna surma. Foto: Scanpix

Kollektsiooni, mille väärtuseks loeti 400 miljonit, näidati Taipeis, Hong Kongis, Londonis ja Pariisis, ja jõudis viimaks tagasi New Yorki. Kunstidiiler Andrew Fabricant sõnas, et Linda Macklowe oli peamine kunstikoguja ja müüs esmaspäeval maha enamuse oma teostest.

Harry ja Linda Macklowe lahutasid eelmisel aastal oma 59 aastat kestnud abielu. Kuna paar ei suutnud kunstikogu väärtuse osas kokkuleppele jõuda, siis määras kohtunik administraatori, kes kogu müümisega tegeleks.