Will Young liitus protestigrupi "Camp Beagle" liikmetega, et võidelda ühiselt Cambridgeshire'is asuva MBR Acres sulgemise nimel, vahendas BBC. 42-aastane ütles: "Paljud inimesed ei tea siiani, et siin riigis tehakse loomadega katseid, kuigi see pole vajalik."

Firma Marshall Bioresources aga ütleb ise, et keskuses tehtava töö abil aidatakse miljoneid inimesi ja loomi. Protestijad nõuavad keskuses kasutatavate koerte vabastamist ja nende katsetes kasutamise lõpetamist.

Young sõnas, et osales protestis, kuna armastab koeri, loomi ja inimesi ning ei toeta vägivalda. "Ma lihtsalt ei saanud kodus istuda ja nende loomade täbara olukorra vastu mitte midagi teha."

Talendisaate "Pop Idol" võitja kummutas jutte, et on seal vaid tähelepanu nimel, ja kinnitas et osaleks protestis ka siis, kui ta poleks tuntud. "Kõik protestid, kõik liikumised vajavad väikest tõuget. Kellenagi, kellel on fännid ja sotsiaalmeedias jälgijaskond, ei soovinud ma kirjutada järjekordset laulu või raamatut."

Will Young avas käeraudad pärast seda, kui politsei oli temaga rääkinud. Laulja sõnul käitusid korrakaitsjad professionaalselt. Keskuse sulgemist on varem nõudnud ka näitlejad Ricky Gervais ja Peter Egan.

Cambridgeshire'i politsei sõnas, et nad teevad erapooletult oma tööd, lubades inimestel rakendada enda õigust protestida ja samas lubades keskuses töötavatel inimestel ka seaduslikku tööd teha.

Ka firma Marshall Bioresources on öelnud, et neil pole seaduslike ja rahumeelsete protestijate vastu midagi ning lubavad neil seda teha, kui meeleavaldajad jäävad selleks nähtud alale ja nende töötajaid ei ahistata.