Hagi esitas Houstonis tegutsev advokaat Tony Buzbee, kes paneb Travis Scottile ja kontserdi korraldajatele süüks saamatuse üritus korralikult planeerida, turvameeskonda treenida ja luua ohutu keskkond, kirjutas TMZ.

Hagejate hulgas on ka 21-aastase Axel Acosta, kes suruti suure rahvamassi poolt nii palju kokku, et ta ei saanud enam hingata, pere.

750 miljoni dollari suurune kahjunõue on selleks, et katta igasugune füüsiline ja vaimne trauma, pluss ka surmaga lõppenud intsidendid.

Buzbee sõnas: "Mitte miski summa ei suuda hagejaid taas terviklikuks muuta, ükski summa ei too surnuid tagasi. Aga sellega summaga loodetakse parandada, aidata või kompenseerida kahju ja kaotus, mida hagejad läbi elasid."

Travis Scott ja Live Nation pakkusid kohe pärast intsidenti kontserdikülastajatele raha tagasi, kuid hagis nimetatakse seda läbipaistvaks ja groteskseks viisiks enda süüd pärast sündmuseid vähendada.

Astroworld intsidendi ajal sai vigastada üle 300 inimese ja 25 vajasid haiglaravi. Praeguseks on surnud kümme inimest, kõige viimane nende seas üheksa-aastane poiss.

Ametivõimud uurivad edasi, mis põhjustas nende inimeste surmad, aga publiku seas olnud inimesed väidavad, et suur mass rahvast vangistas ja trampis selle sisse jäänud inimestel.