Kogu tragöödia sai sisuliselt alguse juba 1991. aastal, kui Maurizio ja Patrizia lahku läksid. Vaid kaks aastat varem oli mees saanud oma maailmakuulsa perefirma juhiks, kuid antud kohustusega ei saanud ta hästi hakkama ning moemaja rahaasjad olid tema suurte väljaminekute tõttu suurtes miinustes.

Kaks aastat pärast lahutust otsustas Maurizio müüa maha oma osaluse Gucci moemajas. Antud tehingu eest teenis ta 170 miljonit dollarit.

1994. aastal jõustus lõpuks Maurizio ja Patrizia lahutus, kuid naisele tekitas muret see, et mees oli juba aastaid uues suhtes. Rikka ärimehe uueks väljavalituks oli lapsepõlvesõbranna Paola Franchi, kes oli samuti alles hiljuti õnnetust abielust lahutanud.

Patrizia Reggiani ja Maurizio Gucci 1972. aasta suvel.

Guccide lahutus nägi ette, et Patrizia ei tohi enam kuulsat perekonnanime kasutada, kuid mees peab teda endiselt iga-aastaselt rahaliselt toetama. Samuti oleks tal olnud õigus saada osa Maurizio pärandist, aga seda ainult juhul, kui mees ei abiellu uuesti. Kuid just see oligi Mauriziol plaanis, sest ta oli kõrvuni armunud Paolasse.

Seetõttu tellis Patrizia 1995. aasta märtsis oma eksabikaasa mõrva. 1998. aastal mõisteti naine kohtus süüdi ning talle määrati 29 aasta pikkune vanglakaristus, millest ta pidi lõpuks kandma 18 aastat. Ta pääses tänu heale käitumisele 2016. aastal vabadusse.

Mis sai lastest?

Kogu tragöödia keskmes olid Maurizio ja Patrizia tütred Allegra ja Alessandra. Nad olid vaid 20- ja 16-aastased, kui nende ema arreteeriti. Pururikkasse ja maailmakuulsasse perekonda sündinud neiud võtsid vastu otsuse, et nemad elavad oma elu avalikkuse tähelepanu alt eemal.

Siiski on neil tähtis osa sellest suurest tragöödiast, mida nüüd miljonid inimesed kinolinadelt nägema hakkavad.

Pärast ema süüdimõistmist proovisid Allegra ja Alessandra Patrizia vabaduse eest võidelda. Nad proovisid kohut veenda, et nende ema ei olnud täie mõistuse juures, sest tal oli just avastatud ajukasvaja, mis tema mõtteid mõjutas. Allegra oli hingega asja juures ning läks seetõttu Milano Ülikooli juurat õppima, aga oma ema nad aidata ei suutnud.

Kuigi mõlemad tütred olid lapsepõlves oma emaga väga lähedased, siis praeguseks hetkeks on nad temaga suhtlemise täielikult lõpetanud. Seda tunnistas ka Patrizia 2016. aastal antud intervjuus. "Nad ei mõista mind ja nad on lõpetanud ka minu rahalise toetamise. Mul pole mitte midagi, ma pole kohtunud ka oma kahe tütrepojaga," paljastas ta toona.

Tütred läksid lausa kohtusse, sest nad ei soovinud, et Patrizia saaks nende isa varandusest sentigi. Nad kaotasid ning siiani peab Guccide perekond iga aasta Patriziale 1,47 miljonit dollarit andma.

Allegra ja Alessandra tänapäeval

Väljaande Guardian andmetel elavad mõlemad tütred tänasel päeval Šveitsis. Nad on mõlemad abiellunud ning saanud ka emaks. Mitmete allikate väitel oli Maurizio pärandus väärt üle 400 miljoni dollari, millest enamus läks Allegrale ja Alessandrale.

Tütardele jäi ka Guccide perekonna luksusjaht "Creole" ning mitmed majad ja korterid New Yorgis, Sankt Moritzis ja Milaanos.