Justin Bieber on üks staaridest, kes esineb Saudi Araabia esimese Vormel 1 ralli käigus toimuva sõu ajal, kirjutas BBC. Aga Hatice Cengiz kirjutas Bieberile avaliku kirja, paludes tal loobumisega näidata eeskuju.

Khashoggi, kes oli Saudi režiimi üks suurimaid kritiseerijaid, tapeti riigi Istanbuli saatkonnas 2018. aastal. Ta läks sinna järele paari pulmadeks vajaminevatele dokumentidele. Samal ajal, kui Cengiz ootas väljas, lõiguti ajakirjaniku surnukeha saatkonnas tükkideks.

Washington Postis avaldatud kirjas kirjutas Cengiz: "Ära laula neile mõrtsukatele." Naine kirjutas, et Bieberil on võimalus näidata, et tema talenti ja kuulsust ei kasutata enda kriitikuid tapva režiimi reputatsiooni parandamiseks.

5. detsembril toimuval F1 sõidu ajal esinevad koos Bieberiga ka A$AP Rocky, David Guetta ja Jason Derulo. Ka inimõiguste organisatsioon on pöördunud kõikide esinejate poole, öeldes, et kontserdiga püütakse juhtida tähelepanu eemale Saudi Araabia inimõiguste rikkumistest.

USA luureandmete kohaselt nõustus Saudi Araabia valitseja Mohammed bin Salman Khashoggi tapmisega, kuigi kuningas ise seda eitab.

59-aastane ajakirjanik oli kunagi Saudi valitsuses nõunik, aga tema suhted läksid käärima ning ta läks 2017. aastal USAsse eksiili.

Bieber ei ole ainuke popstaar, kellel on palutud Saudi Araabias mitte esineda. 2019. aastal paluti Nicki Minajil seal esinemisest keelduda, kuna valitsus kiusavat taga sealset LGBT kogukonda.