Sarja maailma esilinastus toimub PÖFFi telesarjadele pühendatud programmis TV Beats. Esilinastuse ajal viibib Eestis seriaali peaosa mängiv Raša Bukvić, narkokartelli juhi rollis üles astuv Arben Barjaktaraj, sarja autor ja režissöör Igor Stoimenov, produtsendid Tea Korolija ja Milena Džambasović Serbiast ning Esko Rips Eestist. Eesti näitlejatest löövad sarjas kaasa Gert Raudsep, Hendrik Toompere Jr, Mari Abel ja Rain Tolk. "BESA" teise hooaja tootsid Adrenalin ja Telekom Srbija. Tootmisprotsessi Eestis koordineeris Nafta Films.

"BESA" esimene hooaeg pälvis nii publiku kui ka kriitikute tunnustuse. Sari võitis Kagu-Euroopa filmiauhindade galal FEDIS parima teleseriaali auhinna Kuldse Antenni ning auhinna parima muusika ja parima fotograafia kategoorias. "BESA" on Serbia vaadatuim telesari, mille stsenaariumi alusel toodeti telesari ka Lähis-Idas ja Malaisias.

"BESA" peaprodutsendi Tea Korolija sõnul sarja populaarsus alles kasvab. "Kui esimene hooaeg oli Serbia populaarseim ja kogu regiooni üks populaarsematest teleseriaalidest, siis teise hooajaga loodame laieneda veel rohkematesse riikidesse. PÖFFi raames saavad Eesti inimesed näha esimesena sarja teist hooaega ning loodetavasti jõuab sari peagi ka Eesti telekanalite valikusse,"sõnas ta.

"BESA" esimeses hooajas kaotas traagilises õnnetuses tütre kurikuulus maffiaboss, kes nõuab kättemaksu. Kui tavaline pereisa satub autoõnnetusse, mis tapab narkoparuni tütre, on ainus väljapääs hakata ka ise tapjaks. See, mis kahte meest seob, on besa, mis tähendab Kagu-Euroopa kultuuris au panti, lubaduse täitmist ja ausõna.

Eestis, Serbias ja Montenegros filmitud teise hooaja lugu keskendub kättemaksule ja keerulistele põlvkondade vahelistele suhetele, mille põhjustajaks on õnnetute sündmuste jada ja minevikuvarjud. Uros ja tema perekond osalevad vanglas viibiva narkoparun Dardani vastu tunnistamise järgselt tunnistajakaitseprogrammis. Dardani poeg Driton võtab üle oma isa narkoäri ning tahab Urosele ja tema perele kätte maksta õe surma ja isa reetmise eest.

Sarja filmiti enam kui 200 paigas kaheksas riigis, sealhulgas Eestis. Rahvusvahelistest näitlejatest löövad kaasa Arben Barjkaraj (Harry Potter, Taken), Radivoje Rasa Bukic (Taken, Die Hard), Milos Timotijevic (Tšernobõli päevikud), Katrina Cas (Wolf of Wall Street), Gert Raudsep (Kirsitubakas), Milan Maric (Dovlatov) ja Florist Bajgora (Gangs of London).