Salajane kohtuotsus tehti juba eelmisel aastal, aga see sai avalikuks esmaspäeval, kui stuudio MRC advokaadid edastasid kohtule petitsiooni, et otsus kinnitada, kirjutas BBC.

Näitlejat Kevin Spaceyt on alates 2017. aastast mitmel korral seksuaalses ahistamisest süüdistatud. Tema ise on kõiki neid eitanud.

62-aastane Spacey kaotas "Kaardimajas" salakavala poliitiku rolli, kui tuli avalikuks, et ta lõi võtteplatsil toksilise õhkkonna ja puudutas ebasobivalt noori võttemeeskonnaliikmeid ilma nende loata.

Ta oli üks suurimaid staare, keda seksuaalses ahistamises süüdistama hakati, kui Harvey Weinsteini saaga 2016. aastal alguse sai, ning ta oli ka #MeToo liikumise ohver.

MRC ja Netflix vallandasid Spacey ning kirjutasid ta saatest välja. Selle tõttu kaotasid nad miljoneid dollareid, kuna olid juba järgmise hooaja kallal töötama hakanud, oli vahekohtu paberites kirjas.

MRC andis hagi sisse 2019. aasta jaanuaris ning süüdistasid Spaceyt nende seksuaalse ahistamise klausli rikkumises. Advokaadid mõlemalt poolt küsitlesid 2019. aasta veebruaris kaheksa päeva jooksul enam kui 20 inimest. Viis kuud hiljem tehtud otsus jääb ikka konfidentsiaalseks.

Kuid MRC poolt esmaspäeval Los Angelese ülemkohtule tehtud petitsioonist tulenevalt saab öelda, et kohus tegi otsuse stuudio kasuks. Spacey ja tema produktsioonifirmad M Profitt Productions ja Trigger Street Productions peavad nüüd tasuma selle 31 miljonit dollarit.

Spacey apelleeris otsuse, kuid see lükati sel kuul tagasi. Näitleja ja tema esindajad ei ole otsust ise kommenteerinud.