Möödunud kuul Vabaduse väljakul toimunud piirangute- ja vaktsiinivastase meeleavalduse promovideos tsiteeris muusik Tõnis Mägi Leelo Tungla luuleridu. Toona selgus, et Mägi polnud selleks Tungla käest luba küsinud ning Tunglale tema loomingu sellisel otstarbel kasutamine ei meeldinud.

Tungal kuulis toona videost Kroonika ajakirjaniku käest. "Ma pooldan vaktsiini ja leian, et see päästab. Ma olen käinud Itaalias ja praegu olen Saksamaal ja siin osatakse hinnata seda, et inimesed püüavad ennast ja teisi hoida nakatumise eest. Ma ei ole lubanud ühtegi oma luuletust kasutada. Muidugi ma ei saa keelata kellelgi lugeda või ka kasutada, aga ma ei ole sellega seotud. Ma olen praegu oma raamatuesitlusel. See oli väike ehmatus, aga noh, mis seal ikka," ohkas Tungal raskelt.

Nüüd, novembris, rääkis Leelo Tungal saates "Pühapäev Sirjega", et tema vastuse peale reageerisid mitmed koroona- ja vaktsineerimisvastased agressiivselt ning hakkasid armastatud luuletajale ähvarduskirju saatma.

"Praegu on ohutunne, kui vaatad, mis ümberringi toimub," tõdes luuletaja. Leelo sõnul saab ta selliseid ähvarduskirju, mille sisud annaksid alust politseisse pöörduda.

Luuletaja proovib hoida end ikka positiivselt meelestatuna. "Negatiivsed kallaletungid suurendavad tungi millegi ilusa ja parema poole," rääkis Leelo.

Jaga
Kommentaarid