Nii Dave Chappelle kui ka teine koomik Louis C.K. on nomineeritud tänavustel Grammydel, seda vaatamata asjaolule, et nad on mõlemad tühistamiskultuuriga kokku puutunud. See ehk annab mõista, et teiste tühistamine on end ammendanud, kirjutas TMZ.

Akadeemia teatas nominendid teisipäeval. Louis C.K on nomineeritud parima komöödiaalbumi kategoorias ja Chappelle parima räägitava sõna albumi kategoorias.

Loomulikult läks see uudis ka Twitteris liikvele, kus paljud inimesed väljendasid väsimust tühistamiskultuuri osas. Üks kasutaja kirjutas: "Louis C.K nomineeriti Grammyle, igaks juhuks, kui inimesed ikka arvavad, et tühistamiskultuuril on pikaajaline mõju."

Teine lisas: "Louis C.K, Dave Chappelle, Kanye, DaBaby ja Marilyn Manson nomineeriti Grammyle. Ikka veel ootan, et tühistamiskultuur oleks päris."

Louis C.K tunnistas 2017. aastal, et ta masturbeeris naiste ees või telefonis olles. Selle järel jäi ta ilma mitmest koostöölepingust ja sõust. Kuid juba kaks aasta hiljem ilmusid esimesed märgid, mis näitasid, et tema tühistamisel pole pikaajalist mõju, kui ta sai ühe sõu ajal suure ovatsiooni osaliseks. Ei tea, mis oleks saanud, kui järgmisel aastal poleks koroonaviiruse tõttu komöödiaklubid kinni pandud.

Dave Chappelle aga pidi vastu seisma nii trans- kui ka LGBTQ kogukonna kriitikale, kui tema viimane erisõu "The Closer" keskendus suuresti nende kahe valdkonna inimestele.

Mõlemad kogukonnad nõudsid Netflixilt Chappelle'i saate eemaldamist, aga voogedastuskanal seda ei teinud. Selle järel organiseerisid Netflixi transtöötajad protesti, marssides keset päeva toimetusest välja. Ka sellel ei olnud mingit mõju.

Akadeemia arvates on vastuolu mõlema koomiku ümber lõppenud ja nende arvates on nii Chappelle kui Louis C.K neid nominatsioone väärt.