CCTV jäädvustas mitmed klipid hetkest, kuidas ülikõhn kuueaastane valudes poiss Arthur Labinjo-Hughes üritas maast üles korjata oma tekki ja patja. Seesuguseid ahastavaid kaadreid näidati eile vandekohtunikele Coventry kohtus, kus isa Thomas Hughesi (29) ja kasuema Emma Tustinit (32) süüdistati väikelapse mõrvamises nende kodus West Midlandsis eelmise aasta 17. juunil.

Vaid mõned tunnid varem, 16. juunil filmitud mustvalges videos näeb ka seda, kuidas luukõhn poiss üritab püsti tõusta, vajudes järgmine hetk taas elutoa põrandale maha. Seejuures hüüdis Arthur korduvalt: "Mitte keegi ei armasta mind." Hetk hiljem kõndis ta lonkides ruumi teise otsa.

Kohtus ette mängitud West Midlandsi politsei poolt salvestatud heliklippides kuuleb ka hetke, kus väike Arthur ütleb seitse korda neljakümne nelja sekundi jooksul, et keegi ei anna talle süüa.

Kohtu hinnangul diagnoositi lapsel üleelamatu ajutrauma, mis oli tekkinud teatavat sorti piinamise tõttu. Vandekohtuniku sõnul hõlmas piinamine toidust ilmajätmist, 14 tundi ööpäevas seismist ja rasket soolamürgitust.

Seni on isa ja kasuema eitanud Arthuri mõrva ning julmuseid, milles neid süüdistatakse. Samas on nüüdseks leitud helifailid andnud väga palju tõendeid väärkohtlemise kohta. Väidetavalt põhjustaski Arthuri surma pea järjepidev peksmine vastu kõva pinda.